Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Chefen for Hjemmeværnet, generalmajor Jens Garly, besøgte weekendens store feltøvelse.  

Chefen for Hjemmeværnet uddelte mønter på stor militærøvelse

Den store ambitiøse militærøvelse, Absalon Springer, som Landsdelsregion Øst gennemførte i weekenden, fik besøg af chefen for Hjemmeværnet, generalmajor Jens Garly. Tre frivillige modtog hans mønt.
 

18-03-2024

​​

Den stort anlagte militærøvelse, Absalon Springer, samlede i weekenden over 1.000 dedikerede hjemmeværnssoldater. 

Øvelsesaktiviteterne strakte sig fra bevogtning af kritisk infrastruktur til taktisk indsættelse i felten samt simuleringer af krisesituationer, og deltagerne blev udfordret inden for blandt andet enkeltkæmperfærdigheder, kampeksercitser, kommunikation og førstehjælp. Aktiviteterne var designet til at simulere realistiske scenarier og ruste hjemmeværnssoldaterne til at kunne agere effektivt i enhver situation.

Chefen for Hjemmeværnet, generalmajor Jens Garly, besøgte lørdag flere af øvelsesaktiviteterne på Sydsjælland og Falster. 

”Som chef for Hjemmeværnet er det af afgørende betydning for mig personligt at komme ud og møde vores dygtige og engagerede frivillige hjemmeværnssoldater, ansatte og personel af reserven. Deres dedikation og vilje til at tjene vores land er virkelig inspirerende. Det er gennem deres frivillige indsats, at Hjemmeværnet opretholder sin styrke og relevans i dagens samfund. Der løses mange spændende og vigtige opgaver i Hjemmeværnskommandoens hovedkvarter i Vordingborg, men det giver mig helt særlig energi, glæde og inspiration at komme ud og møde de frivillige soldater, når de er indsat som her på Absalon Springer,” siger Jens Garly, der var særdeles tilfreds, med det han så.

Mønter til tre frivillige 
Chefen for Hjemmeværnet benyttede lejligheden til at anerkende tre frivillige hjemmeværnssoldaters indsats ved at tildele dem Chefen for Hjemmeværnets mønt. 

Den første mønt gik til Bjørn, der sammen med sine soldater havde etableret et midlertidigt militært område omkring Nykøbing Falster Banegård. Når Bjørn ikke arbejder som lokomotivfører, fungerer han som kompagnichef for Virksomhedshjemmeværnskompagni Nykøbing-Falster, der blandt andet har til opgave at sikre jernbanens infrastruktur. 

Gennem sine 30 år i Hjemmeværnet har Bjørn været en særdeles dedikeret og vellidt ildsjæl, der har været med til at udvikle og styrke kompetencerne inden for Virksomhedshjemmeværnets indsatsområde.

 
Chefen for Hjemmeværnet hilser på Bjørn.

”Den værdi, som vores frivillige tilfører vores samlede beredskab er uvurderlig. Deres færdigheder og engagement er en afgørende komponent i vores lands sikkerhedsmæssige infrastruktur. Uanset om det er under øvelser som Absalon Springer eller i reelle indsættelser, kan vi altid stole på, at vores frivillige træder til og leverer deres ypperste, og det skal vi huske at værdsætte,” siger Jens Garly. 

Mens solen brød frem over Kulsbjerg ved Vordingborg, havde generalmajoren fornøjelsen af at uddele yderlige to mønter til henholdsvis Egon og Dan til begges store overraskelse. Egon har været hjemmeværnssoldat ​​i imponerende 52 år. 

Egon har været medlem af Hjemmeværnet i imponerende 52 år og er med sin baggrund som politibetjent blevet et vitalt ankerpunkt for samarbejdet med politiet i Hærhjemmeværnsdistrikt Midt- og Vestsjælland. 

Dan har forrettet tjeneste i Hjemmeværnet siden 2004 og virker som forsyningsbefalingsmand. Dan udviser en enestående dedikation og pålidelighed, og han er altid er klar til at træde til og hjælpe uanset opgavens art eller kompleksitet.


Dan viser stolt sin mønt frem.

Hjemmeværnet spiller afgørende rolle for Danmarks sikkerhed
Chefen for Hjemmeværnet uddyber begrundelsen for tildelingen af mønterne:

”Hjemmeværnet spiller en afgørende rolle i Danmarks sikkerhed, både i tider med fred og i krisetider. Med vores evne til at mobilisere og organisere ressourcer med ganske kort varsel udgør vi en fleksibel støtte, der kan assistere det danske forsvar og civile beredskab ved behov. De frivilliges indsats i Hjemmeværnet er altafgørende for, at dette overhovedet er muligt. Deres dedikation, engagement og ikke mindst deres villighed til at stille op og bidrage til fællesskabet er et inspirerende eksempel på den styrke, der findes i det danske samfund. Det er derfor med både stolthed og ydmyghed, at jeg i dag har kunnet anerkende disse tre ildsjæles indsats for Hjemmeværnet.”

Under besøget fik chefen for Hjemmeværnet også udtrykt en stor tak til Landsdelsregion Øst, de involverede hjemmeværnsdistrikter og de frivillige stabe, der har ydet en kæmpe indsats for at få denne øvelse til at blive gennemført, så vellykket som tilfældet var. 

Også kommitteret Hans Andersen (V) og chefen for Hæren, generalmajor Gunner Arpe Nielsen, var på besøg ved andre dele af øvelsen.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring