Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Årets sidste HJV magasin stiller skarpt på de unge i Hjemmeværnet.

De unge kræver skarpe udfordringer

Årets sidste HJV magasin er netop udkommet. Magasinet stiller skarpt på de unge i Hjemmeværnet, som gerne vil have udfordringer og i dag udgør 27 procent af de aktive soldater.

14-12-2020

 

Af Charlotte Baun Senholt

”Jeg synes, det er godt, der bliver stillet høje krav. For mig er det ligesom at gå til sport.” 

Sådan siger 22-årige Sofie Lund-Rasmussen, der er aktiv i en infanterideling i Hjemmeværnskompagni Rødovre.

 

 

 Sofie Lund-Rasmussen har været værnepligtig og er nu aktiv hjemmeværnssoldat.  Foto: Gustav Schackinger

Det nye HJV magasin stiller skarpt på de unge hjemmeværnssoldater, som gerne vil udfordres og være en del af det unikke militære fællesskab, som Hjemmeværnet kan tilbyde.

Læs det nye HJV magasin online her

Vi har talt med unge soldater fra hele landet - både fra de større byer og fra mindre øsamfund. Vi har blandt andet været til kompagniaften hos Hjemmeværnskompagni Sydvestjylland i Esbjerg, hvor omkring to tredjedele af kompagniets aktive medlemmer er unge mellem 18-35 år.

Vi har også besøgt Hjemmeværnet på Ærø, hvor de har en værnsfælles underafdeling med en ung chef på 29 år, der arbejder fokuseret på at tale Hjemmeværnet op.

”Vi har brug for de unge, så vi fortsat kan løfte de opgaver, vi bliver brugt til på Ærø, hvor vi kun har to politibetjente,” siger Kenny Søby Jørgensen, der er chef for den værnsfælles underafdeling.

 

Kenny Søby Jørgensen er chef for den værnsfælles underafdeling på Ærø, hvor omkring halvdelen af de aktive soldater er under 30 år. Foto: Lene Esthave 

Med i arktisk projekt

I det nye magasin kan du også læse om de kolde udfordringer, som hjemmeværnssoldaterne i pilotprojekt Arktis har været igennem. I projektet undersøges, hvordan soldater fra Hjemmeværnet kan være med til at støtte Arktisk Kommando i Grønland.

Læs også om den udstrakte støtte til elitesoldaterne i Jægerkorpset, som Hjemmeværnskompagni Vendsyssel yder. Det bliver til mange timer hvert år.    

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring