Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

I de smukke, historiske omgivelser blev modstandsmand Christian Michael Rottbøll æret med kranselæggelse ved sin grav. Foto: Hjemmeværnet Nordjylland.

Den Kommitterede holdt frihedstalen den 5. maj ved Børglum Kloster i Nordjylland

Ved samme lejlighed var der kransenedlæggelse for den lokale godsejersøn, der faldt som frihedskæmper under krigen.

09-05-2023

​​
I sin frihedstale betonede Kommitteret Torsten Schack Pedersen, at frihed ikke er noget, vi må tage for givet.


”Vi skylder meget til de, der tog kampen op mod den tyske besættelsesmagt. Men også de mange soldater, der senere har gjort Danmark ære med deres indsats i internationale brændpunkter, herunder mange frivillige hjemmeværnssoldater.” 

I sin tale understregede Den Kommitterede, at med Ruslands invasion af Ukraine, så har et lands forsvarsvilje stor betydning. Og forsvarsviljen er størst blandt de tusindvis af frivillige i Hjemmeværnet. Som stiller op, når Danmark har brug for det. Enten militært. Beredskabsmæssigt eller for at bistå politiet.

 
I de smukke, historiske omgivelser blev modstandsmand Christian Michael Rottbøll æret med kranselæggelse ved sin grav, og her holdt godsejer Hans Henning Rottbøll, der driver Børglum Kloster, også en mindetale om den faldne frihedskæmper, der samtidig er hans onkel. 
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring