Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

NyhedIntensiv militær træning i det østlige Danmark

Flere end 1000 frivillige hjemmeværnssoldater fra Østdanmark brugte weekenden på at gøre deres militære kompetencer endnu skarpere.

06-03-2023

​​​​​​​​​​

I weekenden kulminerede lang tids planlægning og forberedelse, da over 1000 frivillige hjemmeværnssoldater mødte op for at træne og udvikle deres militære kompetencer i krise og krig.  Chefen for Landsdelsregion Øst, oberst Peer Sander Rouff va​r godt tilfreds og glæder sig over weekendens høje niveau.


”Det har været en fornøjelse at besøge distrikterne og de frivillige hjemmeværnssoldater under feltøvelsen. Jeg har set en høj militær faglighed og robusthed, der viser, at Hjemmeværnet er i stand til at løse selv de sværeste opgaver", lød d​et fra regionschefen, som fortsatte:

​"Jeg har under mine besøg set et godt og stærkt samarbejde udspille sig på tværs af myndigheder, hvor blandt andet Politiet, Beredskabsstyrelsen, civile myndigheder og mange flere har bidraget til opgaveløsningen."
Politiet, Forsvaret og civile myndigheder deltog også
Øvelsen har haft fokus på at træne og uddanne soldaterne i en så realistisk ramme som muligt, det gælder blandt andet bevogtning af militære- og civile objekter, kamp fra stilling, patruljetjeneste, overvågning i rammen af nationalt forsvar, bevogtning af samfundskritisk infrastruktur samt værtsnationsstøtte. Udover Politiet, Beredskabsstyrelsen og civile myndigheder var der også deltagelse fra Forsvaret, det svenske Hjemmeværn samt Marine- og Flyverhjemmeværnet.​

​"​Jeg vil gerne takke de frivillige soldater for deres engagement og gåpåmod – I yder en vigtig og seriøs indsats i forsvaret af Danmark. Med øvelse kommer læring og vi er nu blevet nogle erfaringer rigere, som vi i den kommende tid skal analysere og lære af, så vi får mest mulig udbytte af vores kompetencer".

​​

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring