Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

FORLIG: FØRSTE DELAFTALE PÅ PLADS

Regeringen har sammen med et bredt flertal i Folketinget netop offentliggjort den første delaftale i det historiske forsvarsforlig 2024 - 2033. For Hjemmeværnet betyder aftalen en styrkelse af frivilligområdet.

18-01-2024

Det tiårige rammeforlig betyder, at der løbende tages stilling til nye behov og vilkår for dansk forsvar og sikkerhed. Den første delaftale har særligt fokus på rammerne og specifikt på personale- og HR-området.

”Det er meget positivt, at der i første delpakke indgår elementer, som styrker frivilligområdet i Hjemmeværnet. Med et stigende antal opgaver til støtte for forsvaret og for øvrige myndigheder, er såvel rekruttering som fastholdelse af frivillige soldater meget vigtigt. Jeg ser frem til at omsætte delaftalens elementer i den kommende tid samt til det videre arbejde med udvikling og styrkelse af Hjemmeværnet, herunder i relation til kommende delaftaler”, siger chefen for Hjemmeværnet, generalmajor Jens Garly.


Læs Forsvarsministeriets nyhedMed den første delaftale ønsker aftaleparterne at tage de første, vigtige skridt i opbygningen af et slagkraftigt og højteknologisk dansk forsvar, der i højere grad lever op til krav og forventninger fra NATO, EU og allierede.  Samtidig skal forsvarsområdet rustes til at løfte den omfattende opgave med at styrke dansk forsvar og sikkerhed over forligsperioden.​Læs hele aftaleteksten


Partierne er derudover enige om at løfte forsvarsforligets økonomiske ramme med 2,9 mia. kr. i 2028 og 2,0 mia. kr. i 2029, så den samlede økonomiske ramme udgør ca. 155 mia. kr. i forligsperioden.


I alt afsættes ca. 16 mia. kr. til første delaftale.


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring