Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Chefen for Hjemmeværnet, generalmajor Jens Garly, og den estiske hjemmeværnschef, brigadegeneral Riho Üht​egi besegler den fornyede samarbejdsaftale mellem frivillige forsvarsorganisationer m​ed et fælles håndtryk. 

Fornyet samarbejde med Estland

​En ny samarbejdsaftale med det estiske hjemmeværn blev i fredags underskrevet i Estland.

08-03-2022

​ 

Chefen for Hjemmeværnet, generalmajor Jens Garly, har de seneste dage været på besøg hos det estiske hjemmeværn, og det resulterede i en fornyet samarbejdsaftale med Kaitseliit, det estiske hjemmeværn.

Samarbejdsa0ftalen danner rammen for, at det danske og det estiske hjemmeværn kan fortsætte samarbejdet inden for uddannelse, øvelser og ikke mindst cyber, hvor Hjemmeværnet får mulighed for at hente inspiration fra Estlands gode erfaringer inden for området.

Relationen mellem det estiske og danske hjemmeværn går helt tilbage til begyndelsen af halvfemserne, hvor Hjemmeværnet bidrog i forbindelse med genopbygningen af det estiske hjemmeværn.

Det estiske hjemmeværn blev etableret i 1918 og genetableret i 1990 og bidrager til en lang række civile og militære opgaver, herunder internationale opgaver, beskyttelse af infrastruktur, støtte til væbnede styrker i tilfælde af angreb og støtte til statslige institutioner i kriser.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring