Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​​​Instruktører fra Hjemmeværnet bidrager til at uddanne skydeinstruktører i Den Georgiske Nationalgarde.

Frivillige instruktører er med til at uddanne georgiere

Hjemmeværnet har sammen med Beredskabsstyrelsen indledt et nyt fireårigt uddannelsessamarbejde i Georgien. Knap 100 frivillige instruktører bliver involveret i projektet.

17-11-2023


Af Charlotte Baun Senholt

Hjemmeværnets instruktører kan noget særligt. De mestrer kunsten at lære fra sig ud fra moderne læringsprincipper, og deres uddannelseskompetencer og læringsmetoder er i den grad efterspurgte også uden for landets grænser.

Knap 100 frivillige instruktører deltager derfor de næste fire år i et uddannelsesprojekt i Georgien, hvor Hjemmeværnet sammen med Beredskabsstyrelsen har indledt et nyt uddannelsessamarbejde, der løber i to spor i regi af det danske Georgien-program.

I det ene spor bidrager Hjemmeværnet sammen med Beredskabsstyrelsen til at uddanne instruktører i den georgiske Beredskabsstyrelse og Den Georgiske Nationalgarde, som er Hjemmeværnets pendant i Georgien. Det andet spor omfatter uddannelsen af skydeinstruktører i nationalgarden – den del af uddannelsesprojektet står Hjemmeværnet for. 

Foreløbig varer samarbejdet frem til og med 2026, og de første danske instruktører har allerede været i Georgien for at dygtiggøre georgierne. Efter planen kommer uddannelserne til at foregå to gange årligt på kurser af cirka to ugers varighed. Hjemmeværnsskolen står for udvælgelsen af Hjemmeværnets instruktører, der aflønnes, mens de er afsted. 

Positiv feedback
Kaptajn Troels Graff fra Hjemmeværnskommandoens Operationsafdeling er tovholder på projektet, som han følger tæt. Han siger om samarbejdet:

”Det tegner godt, og vi har allerede fået positiv feedback fra georgierne fra de første uddannelsesseancer, som vi har gennemført. Det er også værd at understrege, at samarbejdet med Beredskabsstyrelsen giver os en ny stærk platform for vores fremtidige bidrag til uddannelses- og stabiliseringsoperationer.” 

Troels Graff uddyber: ”Samarbejdet har også stor værdi for vores frivillige instruktører. De kommer hjem med nye kompetencer og oplevelser fra et internationalt læringsmiljø, der styrker deres profil, som andre fra deres enheder kan nyde gode af. Det  giver værdi  for alle parter.” 
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring