Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Flyverhjemmeværnets støtte til Frontex gør en forskel

Flyverhjemmeværnets eskadrille 270 har tidligere i år været sendt afsted mod Italien for at støtte Frontex i kampen mod grænseoverskridende kriminalitet.

13-11-2023

For femte gang fik soldaterne fra Flyverhjemmeværnets flyvende eskadrille luft under vingerne på en mission for Frontex. Udsendelsen varede i år to måneder for Flyverhjemmeværnets udsendte soldater. De tæller både soldater på jorden og omkring flyet, som er garanter for, at flyet kommer sikkert i luften, og besætningen inde i flyet -  piloterne og systemoperatørerne, som betjener flyets skærme.Piloten med kaldenavnet KAJ har været på mission for Frontex i år og fortæller, at opgaven minder meget om en opgave under danske himmelstrøg. Alligevel er det anderledes at løse opgaven for Frontex fra Sigonella-basen på Sicilien:

”Det er interessant at være udsendt på mission for Frontex, fordi vi arbejder sammen længere tid og mere intenst end på en flyvning derhjemme. Og så løser vi opgaven i et fællesskab, hvor vi er en lille brik i et stort spil, som tilsammen gør en forskel,” fortæller KAJ, som også var med på missionen for Frontex på Sardinien for to år siden.Opgaven for Flyverhjemmeværnets eskadrille 270 er at bekæmpe grænseoverskridende kriminalitet ved Europas ydre grænser for Det Europæiske Agentur for Grænse- og Kystbevogtning – også kaldet Frontex. Samtidig har Hjemmeværnets fly og besætning været en del af redningsberedskabet i farvandet omkring Sicilien.


Missionen har varet ca. to måneder og blev afsluttet i starten af oktober.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring