Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Marinehjemmeværnet bevogter ARC Endurance ud for​ Esbjerg Havn.

HJV-støtte til amerikanske fragtskibe lakker mod enden

To jyske havne har gennem de seneste uger summet af ekstra travlhed og tung trafik, idet US NAVY skulle losse tre enorme fragtskibe og dernæst videresende grejet til Østeuropa. I weekenden forlod det sidste materiel Esbjerg, og snart følger Aarhus.

11-09-2023

​​​​​​​​​​


Der er blevet arbejdet benhårdt i Esbjerg i de sidste par dage på at få det sidste amerikanske materiel – som også er det tungeste – læsset på togvogne og sendt til dets bestemmelsessteder ved NATOs østligste flanke. Lørdag forlod det sidste US-materiel så havnen, og hjemmeværnssoldaterne kunne pakke sammen og drage hjem efter en veludført opgave.

”En stor tak til alle, der har været involveret i opgaveløsningen – både distriktets egne frivillige soldater, soldater fra nabodistrikterne og vores gode kolleger fra Marinehjemmeværnet. I har alle ydet et vigtigt bidrag til, at opgaveløsningen igen er gået rigtig godt”, kan man læse på Hjemmeværnsdistrikt Syd- og Sønderjyllands Facebookside​, der samtidig giver udtryk for, at det har været en omfangsrig opgave.

”Nu skal der genopbygges kampkraft ude i vores underafdelinger, så Hjemmeværnsdistrikt Syd- og Sønderjylland atter er klar til nye spændende og vigtige opgaver”.Bevogtning ved det midlertige militære omtåde i Aarhus Havn.​
​​​
ARC Independence forlader Aarhus
Et par timers kørsel længere nordøstpå, kunne Hjemmeværnsdistrikt  Østjylland natten til søndag sætte kryds ved et andet mål. Her forlod ARC Independence nemlig kajen ved Aarhus Havn, og skibet har nu kurs mod Bremerhaven, der er en havneby i det nordvestlige Tyskland.

Marinehjemmeværnet og soldaterne fra Hjemmeværnsflotille 116 Maritime Force Protection har afsluttet deres opgave, da der ikke længe er skib ved kajen.

Indholdet i det enorme lastrum på ARK Independence fylder stadig godt i det militære område, men de amerikanske soldater er i fuld gang med at få køretøjer og containere væk fra Aarhus Havn og videre østpå via vejnettet og på jernbanen. 
​​

​​

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring