Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Hjemmeværnet deltager i fejringen af Estlands selvstændighed

​Frivillige fra Marinehjemmeværnet har i denne uge været på besøg ved det estiske hjemmeværn, hvor de udvekslede erfaringer, tankede inspiration og kom helt tæt på den store, årlige Victory Day-parade.

27-06-2023

​​​

Samtidig med de politiske og militære spændinger er på et uhørt højt niveau i området omkring Østersøen og i det østlige Europa, fejrede Estland i fredags den årlige Victory Day. Med på sidelinjen var syv frivillige fra det danske hjemmeværn.

De var inviteret af det estiske hjemmeværn, Kaitseliit,​​ for at udbygge samarbejdet mellem de to frivillige værn. De danske deltagere var enige om, at de har fået mange input med hjem, og glæder sig samtidig over at se, at deres egne tidligere bidrag har fundet anvendelse.

Hjemmeværnet fik masser af inspiration 
Besøget var bygget op om paraden, som markerer det store slag i 1919, hvor Estland vandt sin selvstændighed efter en langvarig uafhængighedskrig mod tyske og sovjetrussiske tropper. Den storstilede opvisning af materiel og kapaciteter havde deltagere fra flere lande, og Victory Day er en af Estlands største mærkedage.
 
Ved siden af de store køretøjer og støvletramp tankede de danske hjemmeværnssoldater masser af inspiration og viden. Dette skete blandt andet ved et besøg hos den estiske hjemmeværnsskole, der ligger i Alu, en lille landsby i det nordvestlige Estland. 

Hjemmeværnet har haft et nært samarbejde med det estiske hjemmeværn siden 1990’erne.​
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring