Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Her hjælper hjemmeværnssoldater politiet med at afspærre Kronprins Frederiks Bro i Frederikssund på grund af den forhøjede vandstand. Foto: Kenneth Jensen

Hjemmeværnssoldater indsat flere steder i Danmark i kampen mod stormen Malik

Det var særligt på den nordvestlige side af Jylland og Sjælland og omkring Fyn, at den voldsomme blæst skabte udfordringer med væltede træer og stigende vandstande til følge.

31-01-2022


Siden Malik gik i land langs den jyske vestkyst lørdag eftermiddag, har Hjemmeværnet været travlt optaget med at rydde veje for væltede træer og vildfarne genstande, bevogte stilladser, som politiet frygtede ville styrte sammen, og endelig imødegå risikoen for oversvømmelser.


Politiet bad mange steder i landet Hjemmeværnet om at holde vejene åbne. Fotoet er fra Hærhjemmeværnsdistrikt Midt- og Vestjylland.

At den stride storm ikke var helt ufarlig, vidner politiets døgnrapporter om.

En ældre kvinde blev dræbt på Fyn i en ulykke relateret til stormen, og en lille håndfuld nordsjællandske borgere måtte en tur på skadestuen efter at være blevet ramt af løse genstande, ligesom to bilister ramte nogle væltede træer i Nordsjælland.

Ifølge Ritzau var der søndag aften anmeldt 2250 anmeldelser om stormskader i hele landet, og DMI melder mandag eftermiddag, at vandet nu er ved at trække sig tilbage.


 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring