Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Soldater fra Hjemmeværnet var inviteret til reception på Københavns Rådhus, hvor de modtog en officiel anerkendelse for deres indsats, da Børsen brændte. Foto: Lasse Bækhus.   

Officiel anerkendelse til de mange, der var en uundværlig support under Børsenbranden

Københavns Rådhus var i dag skueplads for en fin reception, hvor direktør Brian Mikkelsen fra Dansk Erhverv udtrykte sin store taknemmelighed for den hjælpsomhed, som flere forskellige aktører viste under den eksplosive brand i april.

22-05-2024

​​​​​​​​​​​

Foto: Lasse Bækhus

Det var en meget bevæget Brian Mikkelsen, der under receptionen talte om, hvordan han havde oplevet den kaotiske dag.

”Det er nu over en måned siden, at Børsen brændte. Men jeg kan huske, at allerede om eftermiddagen den 16. april - i de timer, hvor ilden stadig havde fat og hvor vi med andre ord stadig stod midt i tragedien - der mærk​​​​ede jeg ikke kun en sønderknugende sorg og tristhed”, sagde han og fortsatte:


Brian Mikkelsen holder tale ved receptionen i dag i Festsalen. 
​​​
”Nej, jeg mærkede også en kæmpestor taknemmelighed. En taknemmelighed over, at ingen var kommet noget til. En taknemmelighed over, at vi fik reddet så meget uvurderlig kunst ud. Og en taknemmelighed over, at det lykkedes at inddæmme branden, så den ikke rev alt med sig – selvom det længe så sådan ud. Den taknemmelighed skyldes i høj grad jer: Nogle dybt professionelle og heltemodige medarbejdere og frivillige", sagde direktøren fra Dansk Erhverv, der er den officielle ejer af Børsen.


Branden krævede en langvarig indsættelse af Hjemmeværnet

I alt 178 hjemmeværnssoldater fra Hærhjemmeværnsdistrikt København var indsat i perioden fra branden udbrød og en uge frem. Den 400 år gamle bygning, som blev opført under Christian den 4. og husede dansk kulturarv, var under en omfattende renovering forud for en større fejring af 400-års jubilæet, da der pludselig ​opstod brand.


Hjemmeværnets soldater var med til at styrke beredskabet og støtte, hvor det var nødvendigt på Slotsholmen, men løste primært opgaver til støtte for Københavns Politi som afspærring, bevogtning og trafikregulering.


​​Kompagnichef Thomas​ Seloy bliver interviewet af Danmarks Radio.

Chefen for Hærhjemmeværnsdistrikt København deltog i receptionen sammen med den vagthavende officer, der havde varetaget den operative koordination i løbet af ugen. Derudover blev der også plads til tre frivillige fra hvert kompagni og de 9 kompagnichefer, der alle havde en hyggelig eftermiddag på rådhuset.


​​Naturligvis blev der serveret rådhuspandekager ved receptionen.    ​

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring