Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Søren Gade har i mange år haft en drøm om at blive kommitteret for Hjemmeværnet. Den første weekend i april afholdt Marinehjemmeværnet deres ledelseskonference, og her var Søren Gade med for at møde nogle af Marinehjemmeværnets frivillige. Foto: Claus Olesen

 Kommitteret med solide rødder i Hjemmeværnet

Med en oppakning fyldt med militære færdigheder, forståelse for frivillighed, politisk viden og ikke mindst en stor kærlighed til Hjemmeværnet glæder Søren Gade sig over at kunne være med til at udvikle Hjemmeværnet

10-04-2022


”Jeg har søgt jobbet med mit hjerte”. Sådan siger Søren Gade om stillingen som kommitteret i Hjemmeværnet, som han tiltrådte 1. marts.

” Det frivillige engagement i Hjemmeværnet tiltaler mig, fordi det handler om unikke værdier og holdninger, og fordi soldaterne gang på gang yder en kæmpe indsats. Så det har faktisk været en drøm i mange år at blive kommitteret.” siger Søren Gade.

Og der er ingen tvivl om, at Hjemmeværnet har en særlig plads i hjertet hos den nye kommittererede for Hjemmeværnet.

”Hjemmeværnet var en stor del af specielt mit unge liv, og jeg elskede det. Så nu vil jeg gerne gøre en forskel både for de mennesker, som stiller sig selv til rådighed uden at få penge for det. Men også for alle dem, som forhåbentlig kommer til det i fremtiden.
Det kræver den allerstørste respekt at være eller blive en del af Hjemmeværnet, og den respekt kan jeg ikke udtrykke tydeligt nok,” siger Søren Gade.


På hjemmebane i felten

Søren Gade ved, hvad han taler om, når det kommer til Hjemmeværnet og frivillighed. I 41 år har Søren nemlig selv været frivillig i Hjemmeværnet, først i Holstebro, og især i hans unge år var det en stor del af hans liv. I den tid var skydebanerne og felten hans hjemmebane, og han har mange gode minder derfra.

Men Søren Gade er også på hjemmebane dér, hvor de helt store beslutninger bliver truffet. I perioden 2004 til 2010 var Søren Gade forsvarsminister - og han har derfor stor erfaring med netop det politiske arbejde, der påvirker Hjemmeværnets daglige virke.

En erfaring, der ikke er helt dårlig at have med i rygsækken som ny kommitteret i Hjemmeværnet.

”Man kan vel sige, at jeg har været hele paletten rundt, og det gør, at jeg både kan sætte mig i de frivillige soldaters sted, men jeg kan også sætte mig ind i tankerne på Christiansborg og i EU. Det ser jeg som en fordel i rollen som kommitteret,” siger han.Fra afvikling til udvikling

Der er sket meget i Hjemmeværnet, siden Søren Gade startede som frivillig, og endda siden han bestred posten som forsvarsminister fra 2004-2010. Han husker stadig den gang, det var et emne til politisk diskussion, hvorvidt Hjemmeværnet skulle afskaffes. Nu taler man ikke længere om at afskaffe men om at udvikle Hjemmeværnet, og det ser han frem til at være en del af på helt tæt hold.

”Jeg glæder mig over nu at være en del af det team, der skal være med til at udvikle Hjemmeværnet. Og jeg ser meget frem til at komme ud blandt de frivillige soldater og se, hvad der rører sig hos dem. Det er utrolig vigtigt for mig, at de kan mærke den respekt, jeg har for dem og deres indsats,” siger Søren Gade og uddyber:

”De skal føle, at jeg lytter til dem, for jeg ønsker helt oprigtigt at få deres input til forbedringer. Mit mål er, at jeg skal være tilgængelig og synlig som kommitteret, så de frivillige soldater oplever den anerkendelse, de fortjener."


Søren Gades CV

•    Søren Gade er er 59 år
•    Han har en kandidatgrad i økonomi
•    Han er uddannet officer og har gjort tjeneste ved Jydske Dragonregiment i Holstebro
•    Søren Gade sad i Folketinget for Venstre fra 2001 – 2010 og fra 2015-2019
•    Han var forsvarsminister fra 2004-2010
•    Fra 2012-2014 var han direktør i Landbrug og Fødevarer
•    Søren Gade blev valgt ind i Europaparlamentet i 2019, hvor han stadig sidder
•    1. marts 2022 tiltrådte Søren Gade som kommitteret for Hjemmeværnet

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring