Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Mathilde Fenger har skabt en serie på 14 oliemalerier, som har titlen ”Danmarks Hjemmeværn – tradition og fornyelse”

H.K.H. Kronprinsessen æresgæst ved kunstudstilling

En serie på 14 oliemalerier af kunstmaleren Mathilde Fenger bliver afsløret tirsdag den 10. marts 2015 på Københavns Rådhus, hvor H.K.H. Kronprinsessen deltager som æresgæst.

05-03-2015
 
Af Hjemmeværnskommandoen
 
Det er personerne, der fremhæves som den afgørende faktor i de vidnesbyrd om den frivillige indsats i Hjemmeværnet, som nu er skildret i en serie nutidige historiemalerier, i alt 14 oliemalerier i serien ”Danmarks Hjemmeværn – tradition og fornyelse” skabt af kunstmaler Mathilde Fenger.
 
De 14 malerier afsløres på København Rådhus tirsdag den 10. marts 2015 kl. 13:30, hvor Mathilde Fenger får lejlighed til at vise sine malerier for Kronprinsessen samt de indbudte gæster, der blandt andet tæller chefen for Hjemmeværnet generalmajor Finn Winkler, Den kommitterede for Hjemmeværnet Bjarne Laustsen (S) og kultur- og fritidsborgmester i Københavns Kommune, Carl Christian Ebbesen (DF).
 
- Skildringen af Hjemmeværnet og dets mange nuancer er sket med nutidige øjne og samtidig med det vigtige aspekt, at netop malerier i denne genre bliver historiske. For mig er det historiske perspektiv i kunsten af afgørende betydning, både for hvordan vi ser os selv, og hvordan vor tid bliver set og vurderet i fremtiden, siger Mathilde Fenger, der har researchet både nationalt og internationalt og talt med mange af de frivillige forud for de mange timer i atelieret.
 
- Med frie kunstneriske hænder til at skildre mennesker og deres valg og virke følger et stort ansvar. Primært over for det enkelte menneske men også over for det historiske perspektiv. Skildringen af mennesker, der prioriterer deres liv og tid, og som løser opgaver for en hel befolkning, skal både være præcis og troværdig. Det historiske maleri har kun værdi, hvis det er bygget op af elementer af en tid og dens mennesker, siger Mathilde Fenger.
 
- Jeg er imponeret over den grundighed og det store arbejde, som Mathilde Fenger har lagt i de 14 malerier. De har været et par år undervejs, og nu kan vi alle få lejlighed til at nyde resultatet: En kunstners syn på Hjemmeværnet af i dag, siger generalmajor Finn Winkler, chef for Hjemmeværnet, der også udgiver en bog om den historiske maleriserie.
 
Projektet er finansieret af finanslovsmidler til udsmykning af statsligt byggeri, og efter udstillingen på Københavns Rådhus bliver malerierne vist frem ved Hjemmeværnets myndigheder i årene 2015-2016. Efter endt udstilling i hele Danmark vil de 14 malerier, der alle måler 135 cm. x 170 cm., indgå som en del af udsmykningen i Hjemmeværnskommandoens domicil. Malerierne udstilles i Rådhussalen på Københavns Rådhus i perioden 11. – 23. marts 2015.
 
 
Fakta:
Mathilde Fenger er 37 år og uddannet i klassisk oliemaleri med en fireårig mesterlære hos maleren Herdin Radtke i Dordogne i Frankrig, hvor hun flyttede til allerede som 20-årig. Hun er kendt for sine nutidige oliemalerier, der har en historisk tilgang, bl.a. i hendes række af malerier fra Afghanistan, hvoraf hovedværket ”Transition” siden 2013 har haft sin plads på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot.
 
Til pressen:
Akkreditering til arrangementet foregår via tilmelding på e-mail adressen:
hjk-kom-ek1@mil.dk  - senest 9. marts 2015 kl. 12.00.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring