Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Dixi Lavigne har sået frø på 13 missioner. Senest har han været udsendt til Ukraine. Foto: Bo Nymann

Nyt HJV magasin sætter fokus på det internationale engagement

Alene i år har soldater fra Hjemmeværnet været udsendt på missionsområder i syv lande på tre kontinenter. Det nye HJV magasin 2/2019 går tæt på nogle af de soldater, som er med til at gøre en forskel uden for Danmarks grænser.

25-09-2019

​​ 

Af Charlotte Baun Senholt

Hvad driver og motiverer hjemmeværnssoldater til at bringe deres kompetencer i spil under helt andre himmelstrøg på internationale missioner i lande som Ukraine, Mali eller Spanien? Og hvad tager de med hjem i bagagen til deres egen enhed?

Det er temaet i det nye HJV magasin 2/2019

For den 53-årige premierløjtnant Dixi Lavigne, der har 13 missioner i bagagen og senest har været med til at træne ukrainske styrker i grundlæggende militære færdigheder, er svaret klart.

”Jeg har gennem mange år fået opbygget mine kompetencer og viden, som jeg rigtig gerne vil dele med dem, der kan bruge det. Systemet har investeret i mig – så er det rart at kunne give tilbage. Og hvis jeg kan være med til at så et lille frø, som måske spirer og fører til et og andet, så er det en super god følelse at komme hjem med,” siger Dixi Lavigne, der er næstkommanderende i Hjemmeværnskompagni Sjætte nord for København.  

Værdi for samfundet

 


Også for piloten Carsten Holm og operatør Jens Ottar Hansen, som pryder forsiden af HJV magasinet, har ønsket om at kunne give noget tilbage til samfundet været en af drivkræfterne for at sige ja til at blive udsendt til det sydlige Spanien.

De to medlemmer fra Hjemmeværnseskadrille 270 har i en måned deltaget i en Frontex-opgave, hvor de fra Hjemmeværnets Defender-fly har været med til at overvåge EU's ydre grænser. Også muligheden for at vise Hjemmeværnets værdi har spillet en rolle for deres udsendelse:

”Det er vigtigt for mig at vise, hvad vi kan i Hjemmeværnet – at vi kan løfte mange opgaver, og at vi er ressourcerne værd,” siger Jens Ottar Hansen i et interview med HJV magasinet. 

I det fyldige HJV magasin kan du også læse om:

Forsvarsminister Trine Bramsens ønsker om at give Hjemmeværnet en større rolle i fremtiden

Infanterikompagni Fyn, der har opnået særdeles positive resultater med et effektivt hvervekoncept

Hjemmeværnets kæmpe støtte til Jægerkorpset, der i 2018 nåede op på knap 44.000 timer

Er du blevet nysgerrig på Hjemmeværnet? Så læs mere på vistillerop.dk

 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224