Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Hjemmeværnet deltog 18-22. maj i øvelse Spring Storm i Estland.

Østjyske hjemmeværnssoldater deltager i stor multinational øvelse i Estland


I takt med den øgede trussel fra Rusland, er den årlige estiske øvelse Spring Storm vokset fra at være en intern brigadeøvelse til en kæmpe øvelse med flere NATO-partnere.

01-06-2023
​​​​​​
Spring Storm er den årlige øvelse for det estiske forsvar, som har til formål at træne og kontrollere det estiske forsvars evne til at gennemføre den nationale forsvarsplan. 

I takt med den stigende trussel fra Rusland, samt NATOs øgede tilstedeværelse i Baltikum, er øvelsen nu vokset fra at være en intern brigadeøvelse til en multinational øvelse med de estiske brigader som primære øvelsestagere.

Østjylland opstiller to delinger
Hærhjemmeværnsdistrikt Østjylland havde påtaget sig opgaven med at opstille to delinger til øvelsen; en bevogtningsdeling og en patruljedeling. 

Bevogtningsdelingen skulle under øvelsen sikre bevogtningen af Amari Air Base. Her indgik delingen som en sikring af perimeteren og adgangskontrollen til basen.Patruljedelingen fik til opgave at være forreste rekognosceringsenhed mod den fremrykkende fjende fra øst.

Ambassadør taknemmelig 
Hjemmeværnet blev forud for øvelsesstart budt velkommen af den danske ambassadør til Estland, Niels Boel Abrahamsen, der takkede soldaterne for at bruge Kristihimmelfartsferien på at støtte op om Estlands sikkerhed og bidrage til NATOs afskrækkelsesstrategi over for Rusland.
I øvelsen indgik også​ 270 soldater fra den danske 2. brigade, samt styrker fra bl. a.​ USA, Storbritannien, Frankrig, Canada, Polen, Georgien, Letland og Litauen.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring