Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Der var glade smil, da forsvarsminister Troels Lund Poulsen i dag overrakte Frivilligprisen 2023 til ledende instruktør Kasper Kamp Simonsen.

Ledende instruktør får Frivilligpris 2023 for kompetent uddannelsesindsats

Forsvarsminister Troels Lund Poulsen hædrede i dag oversergent Kasper Kamp Simonsen, der får Frivilligprisen 2023 for sin kompetente og meget engagerede indsats som ledende instruktør på mange uddannelser.

03-05-2024

​​​​​

Af Charlotte Baun Senholt
Fotos: Kevin Sigvartsen

Det kom som en kæmpe overraskelse for den ledende instruktør, oversergent Kasper Kamp Simonsen, da han blev klar over, at Hjemmeværnsskolen havde indstillet ham til Frivilligprisen 2023 for sit store engagement som instruktør. Det havde han ikke lige set komme.
Ikke desto mindre stod han i dag glad og stolt i sin uniform på Frederiksberg Slot, hvor forsvarsminister Troels Lund Poulsen overrakte ham Frivilligprisen 2023.

”Den frivillige indsats i forsvaret spiller en større og vigtigere rolle i en ny, sikkerhedspolitisk virkelighed. Som frivillig soldat har du, Kasper, ydet en fantastisk og ekstraordinær indsats det seneste år som ledende instruktør. Du er både imødekommende og inspirerende, og kursisterne kigger din vej, når du står i front. Du er drevet af et stort engagement og er i det hele taget en meget respekteret kollega. Derfor er du også en værdig modtager af Frivilligprisen 202​​​​3,” understregede forsvarsministeren, der benyttede lejligheden til at takke alle frivillige, der bidrager til at gøre Danmark tryggere. 


Kasper er altid super velforberedt og brænder virkelig for instruktørvirket. Han stiller også op, når der er behov for hans undervisningskompetencer til ekstraordinære opgaver - det gjaldt eksempelvis, da der sidste år var behov for instruktører til at uddanne ukrainske befalingsmænd. Kasper deltog i uddannelsen af to hold, og den særlige indsats har været utrolig værdsat.


Prismodtageren i snak med chefen for Hjemmeværnet.

Kæmpe skulderklap
”At få Frivilligprisen er et kæmpe skulderklap, som jeg sætter stor pris på. Jeg gør jo mit bedste hver gang – det synes, jeg er super vigtigt, for de frivillige soldater afser deres fritid til uddannelserne,” siger den 46-årige Kasper Kamp Simonsen, der havde taget familien med til prisoverrækkelsen.

Kasper har mere end 25-års erfaring som hjemmeværnssoldat, heraf mange som patruljesoldat. Det seneste år har han været en del af Hjemmeværnets specialenhed, SSR, hvor han er tilknyttet deres signalsektion S6 i Jylland.

Men det er især undervisningen, som optager Kasper, der er et særdeles kendt ansigt på Hjemmeværnsskolen. Her opholder han sig jævnligt for at undervise på befalingsmands- og føreruddannelserne. Han virker også som instruktør i signaltjeneste, på skydebanen og på Hjemmeværnets patruljeuddannelsen, så han bruger nemt mere end 450 timer årligt på Hjemmeværnet. 


Prismodtager Kasper Kamp Simonsen sammen med fra venstre chefen for Hjemmeværnet, generalmajor Jens Garly, forsvarsminister Troels Lund Poulsen og kommitteret Hans Andersen. 

Så man kan roligt sige, at det er en allround og meget kompetent frivillig underviser og instruktør, som i dag blev hædret med Frivilligrisen 2023. Fra redningsberedskabet gik prisen til Viktor Nørgaard Rimdal.

 


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring