Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Et dårligt valg kan være enden på dit medlemskab

Knive og våbendele bestilt på internettet betyder, at omkring 200 hjemmeværnssoldater årligt skal aflevere deres udstyr og vinke farvel til deres hjemmeværnskarriere.

02-08-2021


En kniv, der sidder i dit armbånd? En kraftig slangebøsse? Eller måske et lasersigte, der kan monteres på dit gevær? Fristelserne er mange, når man er glad for grej. Men ét fællestræk alle disse ting har er, at de kan blive enden på dit medlemskab i Hjemmeværnet.

For indkøb af kreative knive og våbendele vil med stor sandsynlighed lede til en sigtelse fra politiet for brud på våbenloven. Og som medlem af Hjemmeværnet vil en dom for at bryde våbenloven medføre, at du bliver bortvist fra tjenesten.

Nemme at bestille på nettet

Internettet har givet adgang til et næsten uendeligt stort udvalg af knive og våben, der ofte handles via lande i Asien. Her kan der handles løs med mange ting, der ikke er lovlige her i landet – men når pakkerne når frem til Danmark, klapper fælden.

På det internationale postcenter i Kastrup lufthavn står Toldstyrelsen klar til at tjekke de mange pakker, der hver dag kommer til landet. Og finder de en kniv eller et våben i en pakke, bliver det først beslaglagt og derefter overleveret til Politiet.

I første halvår af 2021 blev der foretaget 3000 beslaglæggelser af våben – og hvert år betyder sådanne beslaglæggelser, at 200 Hjemmeværnssoldater bliver afskediget.  

”Vi kan ofte se, når der har været tilbud på knive på forskellige sider,” fortæller Flemming, der arbejder som tolder i Kastrup lufthavn, ” så vrimler det ind med knive, som måske ikke har kostet andet end 21 kroner. Og så er det jo nemt at lade sig friste, når man sidder derhjemme på sofaen.”

Når tolderne finder knive og våben, sender de dem til Politiets sektion for Ulovlig Import. Her tager de så stilling til, om pakkens modtager har tilladelserne på plads. Og er der ikke styr på det, falder hammeren. En bøde, en plet i straffeattesten og bortvisning fra Hjemmeværnet er, hvad der er på spil. Også hvis det er dit barn, der har bestilt det ulovlige gods.

Ikke kun knive får dig i fedtefadet

Det er ikke kun knive, der bliver fanget på toldcentret. På centret kan de fremvise kraftige slangebøsser, ekstraudstyr til våben og andre lignende produkter, der alle er ulovlige. Hvis tilladelserne altså ikke er på plads.

Derfor bør du være ekstra opmærksom, hvis du lader dig friste af internettets mange muligheder. Undersøg produkterne grundigt – det er den eneste måde, du kan sikre dig, at du ikke bryder loven.

Hertil skal det også bemærkes, at al modifikation af tjenestevåben med selvindkøbte dele er et brud på våbenloven. Derfor kan dette også resultere i bortvisning fra Hjemmeværnet.

Er du i tvivl om, hvorvidt du må købe noget? Så lad være. Eller kontakt dit lokale politidistrikt og spørg dem til råds.


Fakta

Knivloven

1) skarpe eller spidse våben, hvis klinge overstiger 12 cm,
2) knive med tværstillet greb beregnet til stød,
3) springknive og springstiletter,
4) faldknive og faldstiletter,
5) foldeknive med todelt skæfte, hvis klinge kan foldes ud ved brug af én hånd (butterflyknive),
6) knive, der er konstrueret til at hænge om hals eller skulder, og som fra denne placering kan trækkes ved brug af én hånd,
7) kastestjerner, kasteknive, kasteøkser og lign. og
8) kårdestokke og andre blankvåben, der fremtræder som en anden genstand.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring