Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Støtte til den styrkede test- og vaccinationsindsats

Frem til 9. januar støtter Hjemmeværnet sammen med Forsvaret og Beredskabsstyrelsen test- og vaccineindsatsen over hele landet.

21-12-2021

​Forsvarsministeriets myndigheder er af Danske Regioner anmodet om at udvide støtten til landets test- og vaccinationscentre yderligere for at bistå med afviklingen af tredje stik samt afhjælpe presset på test-centrene hen over jul og nytår.

Henover weekenden er der blevet rekrutteret og ansat over 60 soldater fra hele Hjemmeværnet til løsning af opgaven. Opgaven, der ligger uden for Hjemmeværnets egentlige opgaveportefølje, bliver derfor løst med midlertidig ansættelse af frivillige soldater på en korttidskontrakt frem til d. 9. januar 2022.

Forud for indsættelsen er der blevet gennemført den nødvendige uddannelse ligesom selve arbejdet bliver gennemført under sundhedsfagligt tilsyn. Opgaven bliver varetaget ved de vaccinations- og teststeder, som Danske Regioner har opstillet i de fem regionsområder og vil være indenfor podning, vaccination og forefaldende logistik.
 

I alt vil det samlede bidrag fra Forsvarsministeriets myndigheder komme op på over 800 personer, når man medregner støtten til Styrelsen for Patientsikkerheds smitteopsporing  og den myndighedsfælles corona-hotline. ​

 
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring