Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Hjemmeværnet sikrer udenlandsk militærmateriel på Esbjerg Havn

I disse måneder er Hjemmeværnet med til at sørge for sikkerheden på Esbjerg Havn, når USA og Storbritannien sender køretøjer og andet militært materiel gennem værtsnationen Danmark.

17-03-2022

Militært isenkram Fra USA og Storbritannien fylder på Esbjerg Havn i de næste to måneder. Hjemmeværnet og det danske forsvar yder nemlig værtsnationsstøtte (Host Nation Support) for det amerikanske og britiske militær. 

Det udenlandske materiel bliver sendt i forvejen til en længe planlagt øvelse i Polen, og Danmark er derfor værtsnation for transporten af materiellet.

Danmark er et knudepunkt i forhold til oversøiske NATO-landes deployering i østersøregionen. Derfor står Forsvaret og Hjemmeværnet klar til at støtte, så deployeringen kan blive så smidig som mulig.

Hjemmeværnet står blandt andet for sikkerheden omkring havnen, men sikrer også den koordination, der er mellem alle de forskellige myndigheder og interessenter, der er involverede.

Materiellet ankommer på skibe til Esbjerg Havn, hvorefter dele af det omlastes og sejles til Polen, mens andet transporteres over land via Tyskland.

Øvelsen har i øvrigt deltagelse af en dansk kampvognseskadron, og derfor skal der også samtidig sejles danske kampvogne til Polen.

Både britiske og amerikanske styrker har tidligere sendt materiel gennem Danmark i forbindelse med øvelsesaktivitet i Europa - blandt andet i forbindelse med øvelser i Norge og Polen.

 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring