Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Bevogtning i forbindelse med indskibning af dansk militært materiel i Aalborg Havn.

Hjemmeværnet i over 1.000 indsættelser i år: Se billederne

I 2023 har Hjemmeværnet været indsat over 1.000 gange. Vi har samlet et lille potpourri fra indsættelserne på tværs af Hær-, Marine- og Flyverhjemmeværnet.

03-12-2023

​​​Hjemmeværnets frivillige soldater har i 2023 støttet Forsvaret, politiet og øvrige myndigheder i mere end 1.000 større og mindre indsættelser. 

Her er et udpluk af Hjemmeværnets mangefacetterede bidrag til sikkerhed og tryghed i ind- og udland. Billede 1 Som en del af Danmarks beredskab stiller Hjemmeværnets frivillige op, når der er brug for flere hænder - som da den største stormflod i mere end 100 år raserede danske kyster. 

Billede 2 Bevogtning af F35, da over 8.000 gæster mødte op til åbent hus i oktober for at overvære den officielle modtagelse af de første fly på dansk jord.


Billede 3 Der var faneoverdragelse da, hold 49a skulle afløses af hold 49b i Camp Novo Selo i Kosovo. De danske hjemmeværnssoldaters bidrag er under KFOR, som skal sikre sikkerhed og stabilitet i regionen. 

Billede 4 I København ved Prøvestenen brød et fartøj i brand, og Marinehjemmeværnet blev tilkaldt for at lægge flydespærring ud, som kan inddæmme spildt olie på vandet og sikre havmiljøet.


Billede 5 For niende gang blev Marinehjemmeværnet i august indsat i Esbjerg havn for at sørge for maritim havnebevogtning i regi af Host Nation Support, hvor allierede styrker anløber danske havne.


Billede 6 Hjemmeværnseskadrille 270 har for femte år i træk været på opgave for EU’s grænse- og kystvagt. I år med base på Sicilien og for første gang på en mission, der varede i to måneder.

Billede 7 Indskibning af dansk militært materiel i Aalborg Havn. Når det sker, kaldes det et midlertidigt militært område (MMO), og i mange af de situationer stiller frivillige soldater fra Hjemmeværnet op for at bevogte området.


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring