Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Kommitteret Hans Andersen sammen med chefen for Hjemmeværnet, generalmajor Jens Garly. Foto: Kevin Sigvartsen​

Sammen skal vi styrke Hjemmeværnet

Hjemmeværnets nye kommitterede Hans Andersen (V) ser frem til at bidrage til at udvikle og styrke Hjemmeværnet med endnu flere frivillige soldater. 

07-02-2024


Af Charlotte Bauin Senholt

Folketingsmedlem Hans Andersen (V) har fra 1. februar 2024 overtaget posten som kommitteret i Hjemmeværnet og står nu sammen med chefen for Hjemmeværnet, generalmajor Jens Garly, i spidsen for Hjemmeværnet.

Hans Andersen, der har siddet i Folketinget i 18 år, kommer med et solidt kendskab til det politiske liv og et særligt blik for frivilligt arbejde, som han har den allerstørste respekt for. 

Hans Andersen overtager posten som kommitteret på et tidspunkt, hvor Hjemmeværnet står over for udrulningen af en ny rekrutterings- og kommunikationsstrategi, der skal styrke Hjemmeværnet og især øge antallet af frivillige soldater i den aktive styrke. Hjemmeværnets interne målsætning er at nå op på 17.500 frivillige soldater i aktivstyrken i 2030 mod cirka 12.800 i dag.

”I lyset af den markant ændrede sikkerhedspolitiske situation efter Putins invasion af Ukraine har vi med forsvarsforligets 155 milliarder kroner vist vores vilje til at styrke Danmarks sikkerhed og opbygge et mere slagkraftigt og robust dansk forsvar. Hjemmeværnet spiller en vigtig rolle i den udvikling; de frivillige soldater i Hjemmeværnet er et tydeligt tegn på dansk forsvarsvilje, og vi får brug for flere kræfter i Hjemmeværnet til at løse flere opgaver i det nationale forsvar og i det civile beredskab,” siger Hans Andersen.

Den nye strategi for Hjemmeværnet sætter rammen for opgaven med at få Hjemmeværnets frivillige fundament til at vokse sig stærkere. 

”Det er en kæmpe opgave, som vi i fællesskab skal løfte i hele Hjemmeværnet, men som der også er bred politisk opbakning til. Jeg oplever selv, at Folketingets forsvarsordførere viser stor interesse for at styrke Hjemmeværnet og være i dialog med os,” siger Hans Andersen.Helt særlig fællesskabsånd

Hans Andersen har allerede fået et særdeles positivt indtryk af Hjemmeværnets frivillige fra sin deltagelse i Underafdelingschefsamlingen 2024 i Kolding og senest et fagseminar for Hjemmeværnets frivillige rekrutteringsspecialister og informationsofficerer. 

”Jeg har en dybtfølt respekt for de frivillige soldaters store dedikation og engagement i det frivillige forsvarsarbejde. De stiller op for at gøre en forskel – det giver en helt særlig fællesskabsånd,” siger Hans Andersen.

Han ser også frem til at udbrede kendskabet til Hjemmeværnet, der her i 2024 kan fejre 75-års jubilæum. 

”Som frivillig i uniform bliver du en del af et unikt fællesskab, hvor du får nye udfordringer og et nyt indhold i dit liv. Og den store dedikation og forsvarsvilje, som Hjemmeværnet er rundet af - den trives stadig i bedste velgående blandt nutidens frivillige soldater og er simpelthen en del af deres DNA. Så Hjemmeværnet har en stærk fortælling, som der vil blive sat ekstra kræfter ind på at synliggøre i jubilæumsåret,” siger Hans Andersen.


Om Hans Andersen

• Hans Andersen er 49 år og medlem af Folketinget for Venstre.
• Han har siddet i Folketinget i perioden fra 2001-2007 og igen fra 2011. Han sidder i flere udvalg, herunder også i Forsvarsudvalget. 
• Privat er Hans gift med Jette og er far til fem børn.
   


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring