Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Chain Of Survival

Førstehjælp 2017

Vedligeholdende Førstehjælp i HVE230

01-07-2017
Kan du din HLR?

- For det kan jeg og resten af 230.

 

Nogle mennesker glemmer hvor vigtigt det er at kunne lave HLR eller andre former for førstehjælp. Her i 230 går vi utrolig meget op i, at kunne hjælpe andre mennesker, hvis uheldet er ude.

Jeg har efterhånden været til en del førstehjælps kurser, kørekort, folkeskolen og ikke mindst de 30 timer man har i Værnepligten. Jeg må dog indrømme, at disse 14 timers førstehjælp, har været de bedste nogen sinde!

Vi startede tidligt ud lørdag morgen kl. 08 til fælles morgenmad på Antvorskov Kasserne, hvorefter vi så småt gik i gang kl. 09 med de 4 grundlægende principper og førstehjælpens ABC. Kurset startede stille og roligt ud og der blev med tiden bygget mere på.

At sidde i et lokale og kigge på Power Points og være ved at falde i søvn, er normalt det man forbinder med et førstehjælps kursus. Sådan forgår det dog ikke med 230’s nye førstehjælps instruktør Linda Hansen.

Linda er for nyligt blevet udannet førstehjælps instruktør og det var derfor oplagt at vi i 230 fik det genopfrisket. Det kan jeg love for at det også er blevet.

Midt i undervisningen kunne man pludselig høre skrig på gangen, nogen der råbte udenfor, et bil horn der blev holdt i bund eller andet. Der gik ikke et split sekund før alle var oppe og løbe ud til ulykkes stedet, hvor vi straks måtte danne os et overblik og agere ud for dette.

Vi blev udsat for bla. slåskampe med våben, kemiske eksplosioner, bil ulykker, chok tilstande, forbrændinger og meget mere.

Det skal dog lige siges at det ikke er nemt, at sidde fordybet i et Power Point, spørgsmål og repetition og pludselig blive revet ud af den, fordi der kommer en pige løbene på gangen og råber “Der er én der har mistet hovedet”. Alle skyndte sig ud og tog fat i dem de så, nogen ringede 112, andre løb forvirrede rundt og nogen følte sig overflødige. Men øvelse gør mester og jeg tør godt sige, at vi i 230 i den grad er vokset med opgaven.

Søndagen bød på moment spil og gennemførsel af handlebaner for os kursister, ude i Øster By. Her blev vi udsat for nogle forskellige scenarier 2 og 2, men også i gruppe ramme.

FHJ 1,0.jpg 

Alle scenarierne har virket så virkeligt, da vi har haft de mest fantastiske momenter med, både folk fra 230 men også Civile. Det er noget helt andet og så virkeligt, at stå over for et menneske man ikke kender, hvilket gør det nemmere at leve sig ind i rollen som førstehjælper.

Ud over dette har alle momenterne været fantastisk godt sminket. Både med blod, sår, osv. Alt dette har Frank Jørgensen og Rico Hansen stået for, hvilket de har gjort umådeligt godt.

Rico Hansen, Linda Hansen og Ivan Hansen har alle stået for opsætning af de forskellige scenarier, hvilket har været fantastisk sammensat, utrolig virkeligt, forskelligt og ikke mindst lærerigt. 

 FHJ 3.jpg

“Min første oplevelse både som kursist og moment har været utrolig god og lærerig. Selve undervisningen var kanon da stoffet blev gjort spændende og levende.

Som moment var det også spændende at skulle være den tilskadekommende og leve sig ind i skuespillet, så de andre kursister kunne få en virkelig oplevelse."

// Lasse Henriksen - MG 230.


“Det har været en god oplevelse som moment, da det har været fedt at se det fra den tilskadekommende synsvinkel."

// Nicklas Andersen - Civil.

 

“Det har været super sjovt at være med som moment og se folks forskellige reaktioner, når de har set os. Det er sjovt at se hvordan de reagere."

// Lærke Reynolds - Civil.

 

FHJ 2.jpg


Førstehjælps kurset er ikke længere et kursus der bare skal overstås, et man sover til eller noget man ikke gider. I 230 har vi formået at gøre kurset levende, sjovt, spændende og helt klart nyt. Linda er uden tvivl den bedste instruktør jeg har haft til dags dato og jeg ser udelukkende frem til endnu et kursus.

Man kan i mange situationer være usikker på sig selv, men efter denne weekend, er jeg ikke bleg for at stoppe på gaden og hjælpe et andet menneske.


Den største fejl er slet ikke at gøre noget overhovedet !


Skrevet af Maria Jacobsen HVE230

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring