Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Bjærgmas: 3 unge mensker på vej til Skive​

3 unge blev glade

Joint Rescue Coordination Centre (JRCC) kalder 902 MANØ

23-05-2020

​​​Her til eftermiddag kontaktede Joint Rescue Coordination Centre (JRCC) det gamle SOK*,​ 902 MANØ der var ude at sejle første gang efter Corona kontænen var sat i værk.​

En ung mand var ude at sejle med hans nye båd for første gang med to venner, og uheldet ville motoren satte ud, de skyndte sig at smide anker, så de kunne styre det! men skæbnen ville anderleses og kæden sprang og de drev.

Da MANØ modtog opkaldet fra JRCC satte man hurtigt et par mand og den hurtigere gummibåd i vandet.

Da gummibåden ankom ved 16. tiden viste sig at båden med de tre unge mensker lå og bankede mod en jordtange ved Lundø, da båden lå på lavt vand valgte man at trække den fri med gummibåden, hvor efter man tog den på slæb til Skive havn.

Herefter retunerede gummibåden til MANØ, som genoptog planlagte opgave.


*

Joint Rescue Coordination Centre (JRCC) er en enhed i Nationalt Maritimt Operationscenter under Søværnskommandoen, der leder den danske eftersøgnings- og redningstjeneste (også kaldet Search and Rescue eller SAR).

JRCCs hovedopgave er at koordinere operationer vedrørende nødsituationer i luftrummet eller på havet, samt at yde assistance til nødstedte eller forsvundne personer på havet og i luftrummet.​Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring