Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Sol, forår og askespredning til søs

Lørdag den 7. maj 2016 var en dejlig varm solskinsdag med skyfri himmel over København. Om formiddagen samlede en blandet besætning sig på Holmen for at klargøre MHV 907 ”Hvidsten”

11-05-2016

Der bliver taget imod cirka 10 civile gæster. Anledningen: En 84 årig kvinde var afgået ved døden og efter familiens ønske havde Marinehjemmeværnet indvilliget i at sejle hendes urne ud på Øresund, hvor de pårørende ville sprede asken. Cirka klokken 10.15 forlod ”Hvidsten” Holmen og sejlede ud til farvandet ud for Eremitageslottet nord for København. Efter en time var skibet fremme og ceremonien kunne begynde. Orlogsflaget blev sænket på halvt, der blev kimet med korte slag på skibsklokken og familien begyndte at samle sig på agterdækket. Familien spredte asken ud over vandet og kastede røde roser som et sidste farvel til den afdøde, mens besætningsmedlemmer stod linet op lidt længere væk med huen under armen. Der blev en sidste gang kimet med skibsklokken og flaget blev igen hejst helt op, hvorpå sejladsen fortsatte tilbage til København. Det var en enkel og værdig ceremoni til en afdød, som er draget til en bedre verden end denne. Familien fik en god oplevelse og takkede efterfølgende fartøjsfører Geert Schou Magnussen for indsatsen. 


Af: Robert Petersen​ Bes. 1

 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring