Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​​Deltagere ved oprydningsarbejdet, Fra venstre bagerst: Morten Lund, Stefanie Otto, ​
Vivi Eskesen, Roald Storbank, Forrest: Sandra Andersen og Henrik Andersen.
Mangler på billedet: Kent Kolding.

Olieudslip ved Aabenraa

HVK Gram deltog med oprydning af Aabenraa strand efter udslippet af 3000 liter Heavy Duty oil, tidligt d. 22.04.2015.

22-04-2015
Det er ikke hver dag man som hjemmeværnsmedlem oplever at blive kaldt ud til en af hjemmeværnets mere Civile opgaver og heldigvis for det.

Men i dag har desværre været anderledes.

Syv medlemmer fra hjemmeværnet, har i dag deltaget i støtte til Beredskabet og Aabenraa kommune, med oprydning og rengøring af stranden øst for Enstedværket i Aabenraa, efter at der tidligere idag var sluppet omkring 3000 liter olie ud i vandet ud for værket.

Det første medlem kunne stille lidt over en time efter at den først underretning af medlemmerne var gennemført, og efter to timer, var de syv medlemmer alle tilstede, sammen med utallige andre hjemmeværnsmedlemmer, fra forskellige kompagnier i og omkring Aabenraa, og Sønderjylland generelt.

Herefter har medlemmerne deltaget i flytning af store mænger olie der var drevet i land langs kysten, således at naturen og dyrene lider mindst muligt af de konsekvenser sådan et udslip i værste fald kan medføre.

Opgaverne har været fordelt over at hjælpe beredskabet med at bære spandevis af forurenet sand og sten til samling, samt at grave olieplamager ud af sandet langs kysten. 

Selvom at opgaver af disse typer ikke umiddelbart er af den mest militære karakter, er medlemmerne altid glade for at springe til og tage medansvar for at sikre at vores natur holdes intakt.

Vi vil gerne sige tak til Beredskabet, Politiet og de andre kompagnier for et fantastisk samarbejde og ser frem til i morgen, hvor fire af vores medlemmer igen deltager i at hjælpe med at få samlet de sidste rester af olien der driver i land i løbet af natter under kontrol.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring