Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Ud​fordrende opgaver på ​​​​​sminkekursus i Tranum

Sminke+(Plus) ”vi gør syge mennesker lidt mere syge”

De nordjyske sminkører havde samlet sig til et udfordrende sminkørkursus i weekend i Tranum 12-14 februar 2016.

19-02-2016
Sminkør Rita Winther Nielsen havde allieret sig med gode sminkørvenner og andet godt folk for at få stablet en vedligeholdelses weekend for sminkører og sminkeinteresserede sammen i det nordjyske.

Med hjælp fra sminkefaglærer ved FSU og Hjemmeværnet Harry Christensen HVK Amager og tidligere seniorsergent og faglære ved FSU Birk nu medlem ved HVK Vendsyssel var der fra start lagt op til en indholdsrig og udfordrende weekend i sminkefagets verden. 

Udfordret blev weekendens deltagere med opgaver i fabrikation af skader af lille og stor skala.


Fredag aften kunne en uddannelsesbefalingsmand fra Hæren berette om vigtigheden af realistiske øvelser og forstilt sminkede figuranter der ved hvordan de skal agere tilskadekommen i forskellige scenarier.  En opgave specielt sminkørteamet og figuranterne fra Nordjylland fik anerkendende ros for.

Lørdagens ”hands on” bød på sminkning (og simulering) af bortsprængte øjne, 1ste, 2den og 3die grads forbrændinger, åbent knoglebrud, blåt øje, skud og snitsår, åbent brystkasse og bughule læsioner, åbent kæbebrud mm.


Baggrunden for kurset  i Tranum er at sminketjenesten igen er kommet yderligere i fokus. Der er fra det øvrige forsvar, beredskabet og uddannelser og øvelser i Hjemmeværnet (herunder LPU) et øget ønske om støtte med sminkede figuranter.

Styrken af sminkører og figuranter i Nordjylland er begrænset og der er fra sminketeamet og distriktet et ønske om at udvide korpset af sminkører og figuranter så Hjemmeværnet i Nordjylland er godt rustet til at løfte støtte opgaver af denne karakter i fremtiden.


Til dette kursus, har der været frivillige figuranter, som har lagt krop til sminkørenes skader. De frivillige figuranter er en meget vigtig del af vores samarbejdsparteres uddannelse, idet det er deres indsats, som gør, at scenarierne bliver så virkelige som muligt. Det indspil de laver både stresser og øger motivationen for øvelsestager.


Har du lyst til at være figurant i Nordjylland og kan du spille rollen som såret kan du klikke ind og tilmelde dig på facebookgruppen: Figuranter/Momenter Hjemmeværnet Nordjylland.

Har du mere lyst til at lære og være med til selv at sminke figuranter og lære noget om anvendelse af:

Farvepalette, rulle vokskugler, anvende diverse hår sprayfarver, balsatræ, latex, tik-tac, pulserende blødninger, diverse teaterblods typer, cremer med mere, kan du tage kontakt til Rita og høre nærmere om mulighederne i det Nordjyske.​​

  Der er ingen elementer at vise i denne visning af listen "Billeder".
   Der er ingen elementer at vise i denne visning af listen "Billeder".
    Der er ingen elementer at vise i denne visning af listen "Billeder".
     Der er ingen elementer at vise i denne visning af listen "Billeder".

     Fakta

     Sminkøruddannelse er en supplerende uddannelse du kan tage ved siden af din funktion i din gruppe eller enhed.

      Seneste nyheder

     Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring