Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

VÆRET VÆRNEPLIGTIG

DIN VEJ IND I KOMPAGNIET
For at komme ind i kompagniet, som tidligere værnepligtig skal du gennem fire trin. I løbet af proces lærer du yderlig om kompagniet, men vi lærer ligeledes mere om dig, så vi kan vurdere din ansøgning.

​​​​​​​​​​​​

 • SEND DINE OPLYSNINGER

 • Først skal du undersøge, om dine forventninger til os matcher vores krav til dig. 

  Bagefter send en sms med dine oplysninger, så du kan blive kontaktet af en rekrutteringsofficer fra kompagniet. 

  INFORMATIONSMØDE OM DIN ENHED

  I næste trin vil du blive inviteret til et informationsmøde, hvor du vil få flere informationer om dine muligheder, og de krav der stilles i kompagniet. Du vil også have mulighed for at få svar på dine spørgsmål.  

  Hvis du stadig er interesseret i at søge ind i Hjemmeværnet, aftales der en dato og tid for en personlig orienteringssamtale. (kan ske under info mødet)

  På Forsvarets dag og under din værnepligt kan du have hørt om Hjemmeværnet, og føler du dig tilstrækkeligt informeret om Hjemmeværnet, kan du springe dette trin over. 

  DIN PERSONLIGE ORIENTERINGSSAMTALE

  Tredje trin er den personlige orienteringssamtale med en rekrutteringsofficer og andet personel fra kompagniet. Samtalen ligger 1 -2  uger efter din tilmelding og foregår på vores domicil Du hører mere om os, og hvad tjenesten hos Hjemmeværnet indebærer af pligter og krav. Men vi svarer også på hinandens spørgsmål og taler om, hvilke forventninger du har til Hjemmeværnet og omvendt. Det er for eksempel ikke utænkeligt, at vi taler om din værnepligt eller anden tjeneste i forsvaret.

  Hvis du på baggrund af samtalen stadig gerne vil søge om optagelse, udfylder du din ansøgning til Hjemmeværnet. 

  VORES VURDERING OG DIN KONTRAKT

  Det sidste trin, før du kan blive optaget som frivillig, er en baggrundsundersøgelse ud fra dine personlige oplysninger*. Hvis du bliver fundet egnet, skal du efterfølgende acceptere din kontrakt, som du modtager i din e-Boks.   

  Så er du klar til at få udleveret din uniform, og på grund af din værnepligt undgår du Hjemmeværnets grunduddannelse og kan således gå i gang med det samme. og i gang sætte de supplerende​ uddannelser, herunder funktions uddannelser.

  Den typiske behandlingstid, fra du udfylder din formelle ansøgning, til du får det endelige svar, er oftest 1-3​​ måneder. 

  *Vi indhenter dine oplysninger fra Kriminalregisteret, det offentlige sundhedssystem, Hjemmeværnskommandoens læge, Forsvarets Dag (session), værnepligtstjenesten og Forsvarets Personeltjeneste. Alle oplysninger bliver behandlet med diskretion og tavshedspligt ifølge den gældende lovgivning. Hjemmeværnskommandoens læge kan have brug for yderligere oplysninger, og du vil blive anmodet at indhente en lægeattest fra egen læge. Udgifter til denne lægeattest vil blive betalt af Hjemmeværnet.  


  HJVFOTO-sl-bfr-2022-122.jpg


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring