Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Præmien til gruppekonkurrencen..

GRP-konkurrence HVK MIDTFYN og HVK SYDVESTFYN lørdag 18. april 2015

Denne gruppekonkurrence er planlagt som en årligt tilbagevendende begivenhed. 2015 - første år -  vundet af HVK SYDVESTFYN.

Tekst og billeder: NK René S. Leonhardt

 

20-04-2015

​​2015 – og dermed første konkurrence – blev vundet af 1. bevogtningsgruppe, I deling ( i militær terminologi 1/I BEV-DEL) = Pers gruppe fra SYDVESTFYN

Der var momenter i kortlære, skydning, FX bane, våbenkending, førstehjælp, observation, og indhentning af efterretninger. 

Kortlære: Her blev der brugt gamle hærkort, der blev brugt til at lokalisere genstande, og hvor afstanden blev målt i skridt.
FX- banen var bygget op således, at målene, der skulle bekæmpes, først skulle identificeres og derefter bekæmpes ’360 grader’.
Våbenkendskab: Efter spørgsmål til det nuværende gevær,  M/95, skulle geværerne M/95, M/75 M/49 og pistol M/49  skilles og samle.Førstehjælp: Gruppen kom frem til et uheld og skulle yde førstehjælp:  Hjertemassage i 30 min (det er trættende!) og derudover var der flere sårede, som skulle behandles.


Observation:  Gruppen skulle lokalisere genstande  i terrænet og derpå dem ind på skitse med afstand og beskrivelse af hvad det var.
Efterretning:  Gruppen skulle hurtigst muligt løbe ud til  poster, som de fik opgivet af deres gruppefører. Posternes placering skulle tegnes ind på en kalke og oplysninger indhentes fra posterne.Her var der en del der måtte sande, at det er en god idé at ha’ blyant og papir på sig – ellers om igen..

 Det var alt i alt en god dag, hvor folk ’gik til stålet’

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring