Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​​-- en dagligdags situation..

Sanitetsuddannelse i kompagniet ultimo OKT 2015

'Beredt til hjælpen altid vær'.. kunne næsten være mottoet for den vægtning af uddannelsen, kompagniet havde valgt for oktober måned..

Tekst og fotos: CC

01-11-2015

-- en årvågen medtrafikant

Kompagniet har gennem aftener og weekenden i uge 43 gennemført et 30 timers førstehjælpskursus, der lørdag d. 31/10 blev afsluttet med en eksamen bestående af forsvarets førstehjælpsmærkeprøve.
 
Gennem uddannelsen har eleverne bl.a. lært, hvorfor det er vigtigt at indstille sin nakkestøtte korrekt i bilen, hvad man gør hvis et barn skulle drikker rengøringsmidler eller hvis man finder en person der er faldet om på gaden.
  

-- buddyhjælp
Der startede 13 elever på kurset, og da dagens eksamen (som bestod af en skriftlig prøve og fire praktiske) var overstået, havde kompagniet fået 13 medlemmer, der nu har en komplet opdateret uddannelse, så de er i stand til at træde til og hjælpe, både i deres fortsatte Hjemmeværns tjeneste, men også - og mindst lige så vigtigt, - i deres civile liv, da de nu har fået viden og færdigheder i at redde liv, og klare mere dagligdags små skader.​


 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring