Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Hva' det for en vest...?

Kompagniopstart 2016 og introduktion 17. januar 2016

Efter lørdagens kirkegang  og  CH / HDFYNs ’peptalk’ ved nytårsappellen var jorden ligesom gødet i HVK MFY for søndagens kompagnisamling i Uddannelsescenter ’SØLUND’ i Svendborg.

18-01-2016
   Dagen var opdelt i forskellige workshops, bl.a.  forventningsafstemning for aktiviteterne 2016, nye aktivitetsformer og indføring i hjv.dk til de, der stod som ’svajende siv’ overfor dette digitale medie.

Men først sku' der hilses på og snakkez.. Det, som på 'nydansk' hedder 'Meet and greet'.

.. det ta'r tid..(Der var en symaskine i pakken..)

   Kompagniets forskellige aktiviteter blev gennemgået; uddannelsessamarbejdet Kompagnierne Sydvestfyn og Middelfart blev fremhævet ved eksemplerne udrykningerne til Oksbøl og Slagelse. Små 'felt-aftenøvelser' er faldet i god jord: Her er der nemlig mulighed for jord på støvlerne og sløring i ansigtet..
   HDFYN gruppekonkurrence , der får massiv støtte af kompagniet , samt det traditionelle SOMMERTRAEF er blevet afviklet til stor tilfredshed for alle parter..
Også den senest pålagte opgave, adgangskontrolpost i Søgaard-lejren, blev af kompagniets soldater varetaget tilfredsstillende.

Sammenlagt kunne det konstateres , at kompagniet gennem sine mangeartede og varierede aktiviteter ydede et udmærket gennemsnitligt timetal.


  Forventningsfulde på 'den digitale verden' i hjv.dk-udgave..

Aktivitetsoverblik for 2016

(Lidt frisk luft er ikke at kimse ad..)

Også infanteristerne måtte pænt sidde 'på skolebænken' (i stedet for at mosle rund i terrænet)

Til den lukkede facebook-gruppe var der praktiske bemærkninger, ligesom forskellige forhold ved og omkring hjemmeværnsgården blev gennemgået.

   Hvad personelsiden angår,  skal der hankes op i arbejdet med tilgang: Det tilfredsstillende resultat i første halvdel af 2015 var blevet afløst af på det nærmeste stilstand i 2. halvdel.

   Og så til fremtiden – der kan byde på mangt og meget. Også ukendte indsatsområder og -former. Men det snerper nok henad det, der omtaltes i Fyens Stiftstidende just denne 17. januar: At der er politiske rumlerier hvad indsættelse af Hjemmeværnet angår.


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring