Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Hjemmeværnskompagni Midtfyn

 
IMG_0043 (2).JPG

Velkommen til Hjemmeværnskompagni Midtfyn.
 ​
Kompagniet, der giver dig mulighed for personlig udvikling, og hvor sammenhold og kammeratskab er nogle af kendetegnene.
 
Kompagniet er hjemmehørende i Ringe og dækker et område fra Ferritslev og Gislev i øst til Nr. Lyndelse i vest, fra Tarup og Aarslev i nord til Kværndrup i syd.
 
Vi er Fyns ældste kompagni og et af de største med omkring 90 aktive, fordelt fra helt unge til de mere modne årgange. Alle tilbydes muligheder for en personlig udvikling, både som frivillig soldat i et moderne Hjemmeværn samt mulighed for en befalingsmandsuddannelse, der er en meget anerkendt uddannelse på frivilligt lederniveau og med mange kvalifikationer, som også kan bruges udenfor Hjemmeværnet.
 
Kompagniets varemærke er sammenhold og kammeratskab, som opnås igennem deltagelse i de mange aktiviteter, man deltager i som medlem af Hjemmeværnet. Disse er blandt andet store øvelser, hvor man bliver udfordret i både dagslys og mørke, samt udfordret som enkeltperson og som en del af en gruppe.
Øvelserne kan foregå både som aftenøvelser og længerevarende øvelser over hele weekender. De foregår normalt i lokalområdet eller på nogle af forsvarets øvelsesområder.
 
Alle skal uddannes på våben og deltage i skydninger både som enkeltpersoner, men også i større sammenhæng. Disse skydninger foregår både på mindre skydeanlæg på Fyn eller i skyde- og øvelsesområder rundt i landet, hvor der gennemføres store skydninger, hvor man kombinerer alt det, man har lært.
 
Udover, at man bliver uddannet på de færdigheder, man skal have som soldat, er der også mulighed for at uddanne sig indenfor forskellige specialer. Det kan være specialer, man skal bruge til at indgå i en gruppe i felten, eller det kan være forskellige specialer inden for signal- og forsyningstjeneste.
 
 
 

 OE Nyheder

 OE Oversigt

 Kortoversigt

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring