Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Uddannelses aften 3 feb. 2015

Om aftenen udgik to delingspatruljer fra HVKRØD, på Fabriksparken 26, med opgave at gennemføre march i området frem til et objekt og herfra afsøge området og etablere sikring.

04-02-2015
Af Nikolaj Ø. Christensen
Fremmødte blev opdelt i 2 patruljer anført af Gruppefører og Delingsfører og gik i gang med at løse opgaverne i det bidende kolde februar mørke. her kom de nye attrapvåben også i brug for første gang. 
Delingerne gennemførte klar til kamp (KTK) selvstændigt, med sløring og kontrol af udrustning og våben godt skjult af de tætte krat i området.
 
(Foto: Lenni Steffensen) 
 
Efter KTK gennemførte begge delinger fremrykning imod et forinden aftalt objekt af to forskellige marchruter.
Forholdsordren ved objektet var primært at observere og melde om aktivitet og ved møde med fjenden at søge bort fra objektet. Desuden skulle fjendens stillinger og patruljer så vidt omgås. Efter objekt ville delingerne overgå til kamppatruljer under hensyn til fjendebilledet.

Heldigvis havde 1DEL ikke formået at overraske 2DEL denne gang og begge delinger kunne derfor forskudt af hinanden ankomme tilbage til basen, HVKRØD, hvor de frivillige igen kunne få varmen og man med højt humør og et smil på læben diskuterede aftenens begivenheder.

En fremragende måde at tilbringe sin aften, med både fokus på enkeltmandsfærdigheder og grupper ageren i rammen af delingspatruljer.​ 

Du kan læse mere om dagen og vores nye attrapvåben i næste nummer af kompagnibladet OXEN
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring