Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Fuld fart på VBK

Fra den 17  til den 22 maj, afholdt Christiansminde VBK modul 1. Denne gang med en masse nye tiltag. Og kedeligt, det blev det ikke!

22-05-2015
 
af: John Schwartzlose, HVK Rødovre 
Kurset havde  de klassiske teoriuddannelser i ledelse og tropslærevirke, samt nogle timers idræt, eksercits og bestemmelser. Derudover var der også teori befalingsudgivelse.  
Under idræt kom første punkt der fik kurset til at blive mere end bare "endnu et kursus". Vi fik besked på at vi skulle lave micro-træning, men det viste sig at være en konkurrence mellem grupperne. Skøn måde at få motiveret eleverne. Endvidere fik vi HVS nye befalingsskabeloner, som er et fantastisk hjælpemiddel for førerne.
Onsdag kom første feltdag så. Her var det eleverne der skulle lave instruktioner på ca 15 min for de andre i gruppen. Det var spændene at se forskellen på hvordan folk greb denne opgave an.
Efter 9 timers instruktioner vendte vi snuden tilbage til lejren. Her var der tid til at forberede næste dags feltdag, hvor der skulle overnattes i BSO. Vi havde alle udleveret de forskellige skabeloner, så resten af dagen gik på at skimte disse igennem.
 
 
 Kl. 0900 var alle klar ved depot til at rykke i felten. Vi forskød til Langvad plantage og skulle så på skifte give befaling for BSO. Da alle havde været igennem, forskød vi til nyt BSO hvor vi alle igen fik muligheden for at give vores 5-punkt befaling. Da alle havde været igennem oprettede vi BSO'et og startede normal sikring af dette. Humøret var helt i top, og selv det danske "sommer" vejr viste sig fra en pæn side. Kl. 2100 blev vi befalet til det gamle BSO, hvor 2 deling lå. Her skulle alle prøve Signal pistol. De fleste havde prøvet det før, så da alle ca 45 mand havde været igennem, tænkte de fleste; var det det?
Det var det ikke. Nu skulle vi lave 2 delingers samlede ildoverfald ud i terrænet, mens 2 personer blev ved med at skyde signalblus op. På nedtælling startede skydningen, og det gav et virkeligt godt billed af den ildkraft der er, når 2 delinger åbner op samtidig.
Da dette var overstået, rykkede vi tilbage til BSO, for at underbringe.
Fredag morgen fik vi besked på at aflægge alt der ikke kunne tåle at blive vådt eller gå i stykker. Der var flere spekulationer om hvad vi nu skulle igennem. Svaret kom 1 time senere.
En handlebane tilbage til Christiansminde. Denne indeholdt flere forhindringer såsom kommandokravl, "artelleri", op over 3 meter stabel af træstammer, Båre med vægt, passage i å m.m. En virkelig sjov udfordring at slutte af med. Det er noget der bringer minder tilbage fra dengang man var værnepligtig.
Alt i alt et virkeligt godt, lærerigt og sammenhængende kursus, og stor ros til alle såvel KUL, DF, GF &  instruktører. De skabte alle et virkeligt godt grundlag for at motivationen er høj til modul 2, som foregår i starten af juni.

 
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring