Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Øvelse i Sverige

HVK Rødovre var inviteret til Sverige til en storstillet øvelse med 47. Bataljon. Det blev en kæmpe oplevelse.

10-05-2015
Vi tog afsted kl. 0600 uden at vide hvad der ventede os de næste 4 dage. Vi forventede at det ville være en feltøvelse, men der tog vi fejl. Det blev istedet til skydning alle dagene, hvor vi fik prøvet meget af det som det svenske hjemmeværn bruger. 
På skydebanen gik øvelserne ud på alt fra skovkamp til handlebane hvor vi øvede enkeltmand, makkerpar, og gruppe minus med delt spring og samlet ildoverfald.
Våbnene var M/75, LMG, øvelses håndgranat og AT-4. 
 
Vi fik flere gange fortalt at holdets skydekvalitet var virkelig høj, samt at det var flot at se hvor sikre vi var i sikkerhedsprocedurerne. Virkelig god reklame for det danske hjemmeværn.
Der skal også lyde en kampe ros og tak til vores svenske værter for at tage så godt imod os. På Skyde banen især tak til vores skydeleder Martin og de to SIK-BM Rebecca og Gustav. Deres måde at lede denne skydebane på var i en klasse for sig. Hver dag blev man mødt med højt humør, og hvis der var nogen der var lidt usikre på et af de nye våben, så tog de sig tid til at forklare det på en super måde. Ligeledes var det også noget af en oplevelse at se at der stort set ikke var restriktioner mængden af ammunition vi måtte bruge.
Men i det hele taget en stor tak til hele 47. Bataljon for den måde vi blev budt velkommen på. 
En super oplevelse, der sent vil gå i glemmebogen. Håber ikke det er sidste gang vi kan deltage med vores svenske naboer.

I kan læse mere og se flere billeder i næste nummer af OXEN.
 
 

 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring