Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​En gruppe nedkæmper en fjende ved hjælp af ild og bevægelse.

Med lettiske soldater i Tranum

Kompagniet har siden onsdag haft besøg af 16 soldater fra hjemmeværnet i Letland.

31-05-2015
Som et led i udvekslingsaftelen mellem Letland og Danmark har kompagniet netop nu besøg af de 16 soldater fra Letland. Kompagniet havde selv et tilsvarende antal i Letland sidste sommer i samme forbindelse.

I Politikompagni Himmerland samarbejder man om dette med Hærhjemmeværnskompagni Vesthimmerland, der deles om opgaverne, herunder privat indkvartering af de besøgende.
 
Siden ankomsten natten til torsdag har letterne sammen med værterne fra de 2 Aars kompagnier bl.a. set Aalborg Tårnet, Flyvestaton Aalborg og fredag til lørdag har alle været på øvelse i Tranum.
 
Denne var tilrettelagt af Hærhjemmeværnskompagni Vesthimmerland og øvelsen startede med udgangspunkt i Aars fredag aften, hvorfra det gik mod øvelses- og skydeterrænet i Tranum. Ved ankomst til terrænet skulle det tildelte BSO område renses og der var (naturligvis)
fjendtlige enheder i området. Efter nogen tid var disse nedkæmpet, hvorefter de enkelte grupper kunne begynde at lave BSO.

Der var heldigvis ingen forstyrrelser i løbet af natten, udover regnens sagte trummen på teltflagen.
 
Lørdag klarede vejret heldigvis op og der var skydning samt patruljeopgaver på programmet. Programmet blev dog en del forstyrret af Jægerkorpset som "stjal" skydebanerne i 2 perioder i løbet af dagen, hvilket gjorde det lidt svært at få programmet til at hænge sammen.
 
Lørdag omkring kl. 18.00 var alle tilbage i Aars, hvor Torben stod klar med flæskesteg.
Letterne tager hjem igen natten til torsdag. Inden da er der dog fortsat mange spændende ting på programmet, såsom konkurrence mandag aften mellem Letland og Danmark og besøg på Flådestation Frederikshavn.

 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring