Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Briefing før start.

Danmark Rundt Post Nord

Traditionen tro var Politihjemmeværnskompagni Københavns Vestegn indbudt til at deltage i trafikregulering i forbindelse med Post Nord Danmark Rundt.
Tekst: Nico de Jong Infosek. Foto: Bjørn E Hørner.

01-08-2016

Ruten gik gennem 4 af Distriktets kommuner: Ishøj, Vallensbæk, Brøndby og (en del af) Hvidovre, nærmere betegnet fra Ishøj Strandvej / Industriskellet til lyskrydset ved Åmarken S-tog station.

Alle lyskryds undervejs (21) blev bemandet med 1-3 personer, i alt ca. 45 personer. For at kunne bemande posterne tilstrækkeligt, var der indkaldt forstærkning fra Lyngby og Ballerup kompagnierne.

 Posterne var på plads ved 13 tiden. Jeg havde fornøjelsen af at følge den ansvarlige Hjemmeværnsleder under hans kontrolrunde. Langs vejen kunne man allerede ved 13 tiden se folk der sad langs vejkanten med flag, madpakker og kølige drinks. Det mindede ganske meget om den folkeforlystelse man ser i forbindelse med Nijmegen marchen.


Befaling gives.

 Posten på Gl. Køge Landevej / Avedøre Havnevej havde den uventede bonus at lyskrydset var i udu, så de måtte håndregulere hele krydset, med 4 venstresvings-, 4 højresvings- og 8 lige-udbaner igennem længere tid. Det var meget interessant at se hvordan folk opfører sig når de ikke har lyskryds at forholde sig til, eller når de synes at håndreguleringen tager for lang tid. 1 bilist tog sig ikke af givne anvisninger og kørte frem for fuldt stop. Han blev eftersat af en MC betjent og præsenteret for en bøde og et klip i kørekortet.

 Inden rytterne kom, var der en reklamekaravane, iblandet et større antal løbsmarshalls. Kort tid efter kom rytterne, anført af en gruppe på (på det tidspunkt) omkring 8 ryttere. Resten kom stort set i én stor klump. De blev så igen fulgt af en stort antal biler med holdledere, reservecykler, og hvad der ellers hører til afviklingen af et cykelløb.

 Under ”aftenbønnen” eller afslutningsbriefingen blev det understreget at Politiet ikke ville have kunnet klaret løbet uden vores støtte, hvilket vi fik tak for.

 Politikompagniet kunne så tage hjem og forberede sig på næste opgave: fodboldkampen kommende torsdag mellem Brøndby og Hertha BSC Berlin.

 

 

 

 

 

 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring