Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Hvem kommer først?

KDO bliver til ADMIN SPEC

Det siges, at den nye administrationsspecialistkursus kommer før F35.

17-09-2017

I weekenden i uge 37 modtog HVSNM 16 kursister i CAF på FSN Skrydstrup. Det er der ikke noget nyt i, det sker hele tiden. Det nye var derimod at kurset er et ADMSPEC-kursus (pilot), og dermed et af de nye specialistkurser. Undervisningsbygningen, som der er mange af på flyvestationen, var for kursisterne måludpeget til værende ved ”Rød Passat”.

Vel inde i klasselokalet gik resten af fredag aften med at få styr på, hvad man i grunden havde meldt sig til, idet funktionsbeskrivelsen ble...v gennemgået, så man var klar over rammerne for ens kommende virke i underafdelingen. For overhovedet at kunne arbejde som ADMSPEC kræver det, at man er ”dus” med HJV.dk. At logge på hjv.dk kan være lidt af en videnskab for mange, men fordi KUL i god tid havde prikket til kursisterne, havde alle deres hjv.dk-grundkursus på plads, og det samme gjaldt hjv.dk for BM og SPEC. Derfor ”smuttede” kursisterne som små mandler direkte igennem denne seance og sparede derved dem selv for en god times arbejde.
Hele lørdagen gik med situations-indspil både via telefon, sms, ”live”, pr. brev eller mail. Opgaven var herefter ud fra en overskrift og situation at finde et svar hovedsageligt indenfor personel- og økonomiadministration (for en underafdeling). Svaret skulle selvfølgelig begrundes med reference til en HJVBST og tilhørende blanket.


Med lørdagen som ballast gik søndagen i gang, og her var fokus rettet imod udfyldelse af lørdagens blanketter. Dette var på forsøgsbasis, da udfyldelse af blanketter fra 2018 skal ske via fjernundervisning (FU). Oplægget var derfor en ”ramme” for opsætningen af FU, samt forståelse af spørgsmålene. Dette blev præsenteret via PowerPoint. Dette forløb tilfredsstillende, og 5 meldte sig som ”testere” for den endelige FU. Sidst på søndagen blev kursusbeviserne overdraget til kursisterne med tak for et godt kursisthold og med ønsket om en god tur hjem.
Internt til kursisterne: ”Gaffatapen holdt fint, det gjorde Passaten så ikke”.😞
Tak til kursister og lærere.
KUL

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring