Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​I det "blå lys skær"

TAKLE i Tranum

TAKLE gik lørdag nat i blåt, men kunne ikke gemme sig.

23-04-2017
Så er TAKLE (taktiskleder HJV) slået igang i Tranum. Umiddelbart før tilmeldingsfristens udløb var der så få tilmeldte, at kursus skulle have været aflyst. Men ved knap 60 directmail til alle PO'er der sidder i en GF-stilling og opad, så lykkes det at forøge tilmeldingerne med over 300%. Vi endte på 12 kursister som er klar til at give "den gas" - også selvom det bliver storm i solskin.

(NB UDCNM er klar til at uddanne den sidste 50 til efteråret )
TAKLE er et ledelseskursus ikke et føringskursus, idet man som TAKLE ikke altid ved hvem der møder op og hvorfra, og hvor mange. Aftenen var meget teoretisk, men et vendespil omkring nødværge og nødret gav rigtig god elevaktivitet.
Aften/natten gik med eftersøgning efter "smuglergods" både i skov og på stranden.
Kl 2040 kom der en melding på ordreudgivelse ved distriktet kl 2100. Alle modtag befalingen og iværksatte planlægning af en afsøgning på 1500m2, imens politiet var på vej i deres indsatslederkøretøj.
Godt en time senere mødtes kursisterne med indsatsleder politi på selve opgaven. Der var et par justeringer, hvorefter man gik i ga...ng. Omkring kl 24 var opgaven løst og der var ny opgave, idet der var skyllet nogle "smuglervarer" ind på stranden. Nu var det ikke kun 1500 m2, men hele strandens bredde og 2-5 km i længden. Ikke noget piv fra TAKLE - men der imod et spørgsmål om hvor langt man skulle op i klitterne og ud i vandet.
Sådan !
NB der var fra kursusledelsens side taget højde for at dem der skulle køre hjem søndag, fik deres hvile.
 
"Lidt krymmel".
Politet havde en speciel kikkeret med, så man bedre kunne se i mørket.
I retning af den blå streg blev disse to foto taget: (Afstand ca. 200-250 m)
I retning af den røde streg blive disse taget: (Afstand ca. 200 m)

Udstyret er så småt på vej ind i politiet.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring