Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Udrykning i Nordjylland

Blinkende Lygter i Nordjylland

Friske kursister og garvede betjente på POFUNK i skønne Nordjylland

20-02-2017

En hel weekend fra fredag eftermiddag til søndag eftermiddag havde 18 kursister, 4 betjente og hjælpere sat hinanden i stævne på Tranum Strand Kursuscenter for at blive klogere på, hvad man laver i et politikompagni.
Emner som konflikthåndtering, adgangskontrol, observation og ikke mindst færdselsregulering blev trænet, øvet, gentaget og øvet igen indtil det hele sad på indersiden af rygraden.

F.eks. er det er ikke helt nemt ”bare” at gå ud i et trafikeret kryds og dirigere trafikken, og slet ikke når man skal overtage krydset fra en kollega. Det kræver også øvelse at kontrollere en situation med en ophidset person, hvor man lærer at nedtrappe konfliktet og ikke optrappe den. Se, lytte og melde er også en specialitet som politiet efterspørger hos Hjemmeværnet.


På et Politifunktionskursus (POFUNK) lærer man mange nyttige færdigheder, som man kan bruge hjemme i sin egen underafdeling, uanset om man er i et politikompagni eller ej. Ikke mindst i den nye beredskabsuddannelse, hvor man skal bruge færdselsreguleringsdelen, kan man med fordel drage nytte af hele POFUNK-kurset.


Søndag eftermiddag var der under afrunding af kurset mulighed for at sætte sig til en pc, og få udfyldt det evalueringsskema, som alle kursisterne har fået tilsendt på hver enkelts medarbejder-mail (ma-mail). Her har man 3 dage til at få svaret på spørgsmål vedr. kurset, og her kan man give sin helt egen personlige mening om kurset, tilrettelæggelsen heraf, lærere, mad,
indkvartering og meget andet. Der opfordres naturligvis til, at man får dette skema udfyldt, så Hjemmeværnsskolen har noget at arbejde videre med.

Fakta

POFUNK er på 20 timer og trafikregulering er som skal bestås. Der gives teoretiske oplæg, som gennemføres efterfølgende ude i naturen.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring