Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Sidste flagparade på Bootcamp

Mand eller mus

23 nye mænd?

23-07-2017
 
For sidste gang på Bootcamp 2017 trådte soldaterne an til morgenappel.
Der var en tydelig forskel på første gangs antrædning og så til denne sidste gang. Delingerne var linet snorlige op, og ingen havde glemt noget omkring deres uniform. Lommerne var knappet og baretten sad skarpt på hovedet. 
Seniorsergent Varming råbte: ”MELDINGER”, og herefter gik det ganske som det plejer, helt efter bogen.
Man kunne godt mærke, at det sitrede lidt i alle, og det gibbede i flere, da der blev beordret Til Højre Ret af delingsførerne. Dannebrog strøg til tops, stille og majestætisk. Efter få minutter var alle mand aftrådt igen.

Selv om det har været en lang kamp mod målet, og blikkene var trætte, så kunne man også se smilet og stoltheden i deres ansigt. Man kunne godt læse, at det havde været blod, sved og, for nogles vedkommende, tårer, men målet var nået.
Resten af dagen indtil paraden er finpudsning og justering,,,,og en lille smule oprydning.
 


 

De kom ----- De så ----- De sejrede.
 
De kom som almindelige mennesker, og de gik ud som mænd (i forsvaret er vi alle mænd).

23 dage med at lære de mest almindelige soldatermæssige færdigheder er slut. Vores Hjemmeværnssoldater har lært alt fra førstehjælp, våbenbetjening og skydning, tjenestekendskab og alm. hjælp til politiet. De har lært bevogtning, formationer, eksercits, og meget meget mere. De har fået holdning, de har fået selvtillid og selvdisciplin, og de har lært sig selv at kende i pressede situationer. Situationer som kunne være: under angreb, for lidt søvn, for meget arbejde og altid en ny opgave ventende omkring det næste hjørne. 
De, som kom ind til os for 23 dage siden, er ikke de samme som kom ud på den anden side. Det har man kunnet se på deres ansigter, deres øjne, deres smil og deres ranke ryg. 


Begge delinger og momentstyrken var trådt an i Parolesalen på kasernen sammen med deres førere. I dag fik de 2 delinger så en tale fra deres kursusleder Michael Varming, som roste dem for deres arbejde, og skolechef Oberst Jens Sund roste dem blandt andet for deres engagement og vilje. Som Jens Sund sagde: ”Nu er jeg jo Thyholmer, og vi plejer at sige, at det er jo ikke så ringe endda.” En ting var selvfølgelig, at der var chefer tilstede, men noget lige så vigtigt var, at deres familier stod og så dem få overrakt deres kursusbeviser, eller måske kunne man i denne sammenhæng nok kommer det lidt nærmere ved at kalde dem for uddannelsesbeviser. 
For sidste gange trådte Seniorsergent Michael dem af, og så var der samlet fælles jubel over hele linjen,,,og bredden. Faktisk så meget at begge delinger gik ud på græsplænen og jublede videre. Også naturligvis for at få taget det almindelige familiefoto,,,,,og liiiiige et fjollebillede som afslutning. 
Til slut fik de alle sammen en bragende klapsalve af alle omkring dem. Det var så velfortjent, helt bestemt. 


Mange gange tillykke til de dimitterede med jeres uddannelse. 
Kom godt hjem. I og jeres underafdelinger kan være rigtig stolte af jer selv.
God Sommer :-)

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring