Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Foto: Landsdelsregion ØST

Mortensen møder ministeren

Kompagniets kommandodelingsfører deltog tidligere på måneden i et corona-venligt panel om aldersgrænsen i HJV.

26-11-2020

​​​

Af: KDODF, LT H.H. Mortensen/redigeret af REKSPEC, LT K.H. ​Ophus

Mortensen fortæller: "Jeg blev ringet op af repræsentant fra distriktet, kaptajn Torben Hermann, om jeg kunne stille på Kastellet fredag morgen kl. 8.00? Emnet er afskaffelsen af aldersgrænsen for at bære rang i funktionen. 'Øhh.. ja selvfølgeligt, hvis min tilstedeværelse er ønsket, så stiller jeg 08:00 fredag, svarede jeg'".

Grundet Corona havde mødet været udsat, men ministeren ønskede at møde personel, der ligger i den ende hvor 60 års-alderen nærmer sig, for at få input til det lovforslag der fremsættes i folketinget.


Der er ikke altid langt fra menig til beslutningstager 

"Forsvarsminister Trine Bramsen var blev stillet spørgsmålet ved et møde med menig mand: 'hvorfor skal vi af med rang blot fordi vi bliver 60?' Og så havde hun tænkt hov hvad er ​det? Det vil jeg gerne undersøge nærmere! Derved kom mødet i stand."

Mortensen fortæller videre: "Det var føromtalte Torben Hermann, chef for frivillig stab, Dennis, der er næstkommanderende og fungerende kompagnichef i Hjortespring, der var tilsagt/inviteret. Vi blev mødt af chefen for Landsdelsregion Øst, Oberst Peer Sander Rouff og vores distriktschef Oberstløjtnant Vilhelm Elsang."

"Det er dejligt med støtte fra de erfarne 'der ofte omgås kendisser'. De satte os ind i hvordan forløbet var planlagt, og gjorde os opmærksom på at ordet var frit. Vi skulle ikke sige det, vi troede at andre ville høre til ministeren, men være ærlige og komme med egne holdninger og det vi havde forberedt hjemmefra.


Ministeren kommer

"Forsvarsministeren ankom som aftalt, i stor flot bil. Vi fik hilst, og ministeren der gjorde det klart med sin rolige fremtoning, at alt nok skulle gå. Ministeren fik hurtigt sat gang i debatten, og vi glemte hurtigt at det var øverste chef, men et menneske der reelt havde et ønske om at høre det, vores arbejdsgruppe forberedt. Stort set alle de punkter, vi havde forberedt kom med under samtalen med ministeren.

Det var super hyggeligt og afslappende, og "Trine" kom der fra, godt klædt på med info og holdninger fra os."

"Efter mødet med Ministeren blev vi inviteret på kaffe hos vores regionschef, et hyggeligt uformelt møde hvor vores udfordringer med bl.a. Corona blev drøftet."

"Vi er så heldige i hvert fald vores region, at vores øverste chefer IKKE er usynlige, de tager sig tid til at komme rundt på vores indsættelser, de lytter og tager med hjem, således at vi hele tiden kan forbedre os. Bevares jeg ved da godt at landet er stort og cheferne kan jo ikke være lige hos os hver gang vi har indsættelser. MEN de er der, og de er synlige."

Afslutningsvis nævner han, at det er en god fornemmelse, at der ikke altid er så langt til toppen og at så vidt han forstod på samtale, så skulle emnet drøftes yderligere samme dag.​


 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring