Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Arikivfoto

Vedligeholdelse af skydekompetencer

Ligesom skytterne, vedligeholder skydelærer og skydeleder også deres kompetencer. Både Knudsen og Ibraim deltog lørdag på skydelærerseminar i Jægerspris.

04-10-2020

Godt og vel 16 skydeledere, skydelærer og kompagnichefer var samlet til skydelærerseminar i Jægerspris. En underviser fra bl.a. skydelærerkurset på hjemmeværnsskolen stod for undervisningen, mens Lars fra HDKVE var kursusleder og sørgede for alt det praktiske.


Vi startede med en forkortet/fokuseret lektion fra Grundlæggende Skydelærer (GSL) i SÅSA-ES på 2½ time efterfulgt i en lektion i Makkersikkerhed/skyden​de makkersikkerhed på en times tid som Ulrik (ledende skydelærer på distriktet) stod for.


Under lektionen i makkersikkerhed og i de efterfølgende skydninger blev ALLE presset max med al den nyeste skydeteknik. Dette var bl.a. med aftræksreset og hurtigskydning på faldmål, hvor vi skulle forsøge at afgive to sigtede skud på faldmål, mens andet skud afgives EFTER træf og inden målet forsvinder, samtidig mens der foretages reset og eftersigte.


Alle fik lært noget og løftet niveauet. Og vi var enige om at skydeleder/skydelærer skyder for lidt!


Distriktet støtter op omkring fortsat uddannelse af skydepersonel, så næste skydelærerseminar forventes i april 2021.


Vi fik også en orientering om udviklingen af nye kurser på hjemmeværnsskolen, bl.a. at der kommer en tillægsuddannelse af "gamle" skydelærer og flere opdateringsuddannelser til skydeledere.Vil du gerne også nyde?


Vil du nyde godt at den senest tilegnede viden hos de 2 folk, så husk at  tilmelde dig til kompagniets skydning lørdag 17. oktober på Bane 0. Husk at skyde kompetencerne i kompagniet er kraftigt udvidet med Ibraim som nyuddanet Skydeleder og Mortensen som "gammel" (rutineret, red.) skydeleder. Begge kan meget mere end skydeledelse. Det betyder at vi kan spænde vidt med skydningerne.


Programmet indeholder den obligatoriske K7 skydning og våbenbetjening, makkersikkerhed, samt hvis det er muligt, også skydning for øvede, f.eks. N0. 


½ dags deltagelse er mulig, hvis det er aftalt på forhånd.


Hvis du tilmelder dig inden tirsdag 23:59, er der også mulighed for deltage i en frokost.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring