Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Kæmpende soldater i sol og snestorm

Vinterøvelse – ja navnet siger måske sig selv, men erfaring fra de andre år, gjorde at det blot var et navn, men sådan skulle det ikke være i år – det blev en kold og udfordrende VINTERØVELSE 2018

11-03-2018
Uret ringer 0500, man er spændt på hvad der skal ske og ikke mindst hvordan vejret arter sig, det skulle vise sig at netop vejret fik stor indflydelse på øvelsen.
 
 
Den Frivillige Stab ved Det Bornholmske Hjemmeværn havde lavet en yderst realistisk øvelse for kompagniet, hvor hovedtemaet var samarbejde på tværs af delingerne og hvor ingen vidste hvad der skulle ske de næste mange timer.
Så en flok forventningsfulde soldater mødte ind på Almegårds Kaserne og på Hjemmeværnsgården Simblegård for at gøre sig klar.
 

Imens kommandostation blev rejst i snestorm, gennemførte kompagnichefen koordinerende møde med sine føre på kasernen i høj sol og sådan skulle vejret forsætte med at sætte sit præ på dagen, så imens at bevogtningsdelingen klargjorde deres opgave og pludselig fik 8 soldater fra de værnepligtige (HBU) under sin kommando, var motoriseret overvågning og personel fra patruljedelingen i gang med deres opgave, nemlig at afsøge bevogtningsobjektet, således at bevogtningsdelingen kunne forskyde inde i området og påbegynde deres del af opgaven.
 
 
Dagens store udfordring var at holde signalforbindelse fra kommandostationen til bevogtningsobjektet idet at vejret gjorde sit til at forhindre at kommunikationen virkede. Men det var en rigtig god træning i at løse dette, dog lige forstyrret af en flok fremmede soldater forsøgte at trænge ind på området omkring kommandostation på Simblegård, hvilket dog ikke lykkedes for dem.
 
 

Ude ved objektet var der også diverse forsøg på indtrængen og sabotage, da dog blev forpurret at en meget offensiv Motoriseret overvågning, der støttede bevogtningsdelingen, denne blev dog udfordret, da der undervejs skulle sikres en ammunitionstransport til et nyt objekt, men denne opgave blev løst til UG, og man kunne derefter koncentrere sig om bevogtning af objektet, der dog ikke kunne holde stand til sidst, da det lykkedes at bortsprænge dele af objektet.  
 
Sidst på dagen sluttede udfordringerne for alle, hvor kompagniet havde haft nogle lærerige seancer, der viste at selv om man bliver udfordret, så gør man alt for at løse opgaven og holde fokus – også selv om en stærk momentstyrke gjorde sit til at forstyrrer os.
 
_mg_4215.JPG

Fakta

Vinterøvelsen er tilbage i 2019, for hele Det Bornholmske Hjemmeværn.

Hvis du vil vide mere

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring