Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Commanders coin og 90 års fødselsdag

Commanders Coin uddelt i 2015

Vores mangeårige formand i den tidligere forening Bornholms Lotter blev 90 år den 19. april 2014

COMMANDER'S COIN uddelt i 2015.

Ved nytårsparolen lørdag den 17. januar 2015:

Holger Fuglsang-Damgaard kunne overrække en Commanders Coin til Informationsofficer og kommandobefalingsmand ved Hjemmeværnskompagni Rønne kaptajn Hanne Hueg samt førstehjælpsinstruktør menig Vagn Risager fra Stabshjemmeværnskompagniet.
Denne gives til personel der har ydet en særlig indsats ved Hjemmeværnet og som en tak og påskønnelse herfor.Foto: Kenny Thøgersen

Begge har ligeledes gjort et stort arbejde i Historisk og hos Lotterne!

Læs mere på dette link (HJVK RNN)

-----------------------------------------------------------------------------

I forbindelse med møde i Historisk udvalg den 23. januar 2015, overrakte chefen Commanders Coin til Elin Brandt for hendes mangeårige store indsats ved Det Bornholmske Hjemmeværn, herunder naturligvis også for Historisk. Hjerteligt tillykke!


-----------------------------------------------------------------------------

GODT KÆMPET KAREN! (Sakset fra BornholmsTidende):
90-årig hjemmeværnskvinde fik Commanders Coin
Den øverstbefalende for Det Bornholmske Hjemmeværn, oberstløjtnant Holger Fuglsang-Damgaard, havde af private årsager sendt sin næstkommanderende, major Torben Hedegaard Petersen, i byen, da den aktive Klemensker-pensionist Karen Munch påskelørdag 2014 fejrede sin 90 års fødselsdag i KIF Centret i Klemensker.
Karen Munch har siden 1957 tilbragt tusindvis af timer i hjemmeværnets tjeneste, og allerede i 1979 modtog hun den højeste udmærkelse, man kan få som frivillig i hjemmeværnet, Fortjensttegnet (se denne side i venstre menu).


Men i ganske særlige tilfælde kan den øverstbefalende personligt hædre en person, der har ydet en helt særlig indsats for hjemmeværnet. med hædersmønten Commanders Coin. Man kan ikke blive indstillet til Commanders Coin - det er chefens personlige valg, og det var derfor med stor beklagelse, at Holger Fuglsang-Damgaard på grund af dødsfald i familien ikke selv kunne overrække mønten, der kun otte gange tidligere er blevet uddelt på Bornholm.
Løjtnant Flemming Kristiansen og kaptajn Jens Ole Andersen fra Hjemmeværnskompagni Hasle deltog også i hyldesten af Karen Munch og havde til dagen opfundet et helt nyt begreb i hjemmeværnets verden, idet de udnævnte Karen Munch til æresmedlem nummer ét i Hasle-kompagniet.
- Du er den første, der får dette bevis, og næsten med garanti også den sidste, da der formentlig aldrig mere kommer nogen som dig i vores kompagni, lød de rosende ord fra Flemming Kristiansen og Jens Ole Andersen. Omkring 100 mennesker var mødt op for at fejre Karen Munch på 90 dagen.
 — sammen med Flemming Kristiansen og 2 andre.

Fotos vedr. Karen Munch taget af Maj Lilja Kofod.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring