Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nekrolog over Karen Munch

Vores mangeårige formand for lotterne, Karen Munch, gik bort den 7. januar 2015.

Nekrolog over Karen Munch.

 

Den 7. januar mistede vi et mangeårigt medlem i Hjemmeværnet, nemlig Karen Munch, der gik bort i en alder af 91 år.

 

Siden 1957 var Karen et aktivt medlem, først i Lottekorpset, siden bl.a. som signallotte i hjemmeværneskompagni Hasle.

 

Fra 1970 var Karen sekretær i Lotteforeningen, og fra 1972 var hun formand indtil sin død (selv om Lotteforeningen ophørte som selvstændig forening og vi oprettede vores egen forening på Bornholm).

 

Karen Munch har siden 1957 tilbragt tusindvis af timer i hjemmeværnets tjeneste, og allerede i 1970 modtog hun den højeste udmærkelse, man kan få som frivillig i hjemmeværnet, Fortjensttegnet.

 

Desuden modtog Karen Munch også Commander's Coin i 2015. Mønten gives for særlig indsats i Hjemmeværnet.

 

Hjemmeværnskompagni Hasle deltog også i hyldesten af Karen Munch og havde til dagen opfundet et helt nyt begreb i hjemmeværnets verden, idet de udnævnte Karen Munch til æresmedlem nummer ét i Hasle-kompagniet.
- Du er den første, der får dette bevis, og næsten med garanti også den sidste, da der formentlig aldrig mere kommer nogen som dig i vores kompagni, lød de rosende ord fra Flemming Kristiansen og Jens Ole Andersen.

 

Mange møder har vi blandt lotterne været til sammen med Karen, og til julemøderne underholdt Karen ofte med flotte lysbilleder fra de mange rejser, bl.a. til Grønland. Her nød alle også godt af Karens gode bagekunst, ingen vil glemme de mange, lækre småkager.

 

Karen deltog også flere år i rejserne til Frøslev, hvor hun var med til at passe hjemmeværnsmuseet.

 

Karen Munch vil aldrig blive glemt af hendes mange venner og kolleger i hjemmeværnet.

Ære være hendes minde!​​

 Foto: Jeanne Cordua

Læs også Hjemmeværnskompagni Hasles nekrolog her:

http://www.hjv.dk/oe/HVKHSL/nyheder/Sider/Karens-hjemmevaernsliv.aspx

​Læs også artiklerne (se menu til venstre) hvor Karen er omtalt mht. Commander's Coin, Lottefadet, Fortjensttegn, Udmærkelser m.m. - samt hendes egen artikel "Signallotte i et dueslag på en tagryg", der viser hendes engagement og humor!

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring