Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Simblegårds indvielse

Indvielse af "Den smukkeste hjemmeværnsgård" 

Alle de viste fotos er fra Algots samling der befinder sig på BH Museum.

Der kan klikkes på alle billeder for at se dem i større udgave!​

Hjemmeværnsgården i Simblegårdsbakkerne blev indviet den 15.07.1956

Kompagnichef Søren Andersen var en stolt mand den dag, han havde lagt spiren til arbejdet, og han havde forhandlet med proprietær Lind, Simblegård, om overtagelsen af arealet, der i første omgang gjaldt for en tyveårig periode.  

Her på billedet byder han velkommen til de mange gæster fra Bornholms værn og Bornholms politi samt Bornholms hjemmeværnsdistrikt og kompagnichefer fra hele øen.
Det var en festlig dag med mange gæster, først og fremmest hjemmeværnets general Johnstad-Möller, og så var der naturligvis musik til sådan en festlig begivenhed,Det var hjemmeværns region V musikkorps. der stod for underholdningen.Generalmajor Johnstad-Möller klippede den grønne snor over og erklærede hjemmeværnsgården for indviet - og motiverede samtidigt et kraftigt besvaret trefoldigt leve for hjemmeværnsgården.Bagefter tog man fat på indvielsen af den 200 m lange skydebane, der alle årene har været til gavn og glæde for hele Bornholms forsvar.

Fire brave skytter, Generalen, proprietær Lind, den nedlagte Hasle skytteforenings formand malermester Rasmussen, og Hasle kompagniets alderspræsident, Thomas Sode Frigaard, Nyker, dannede det hold,  der skulle indvie skydebanen.
Første skud på  banen faldt ved Johnstad-Möller. Det var en otter!
Resultatet af indvielsesskydningen blev i øvrigt, at Johnstad-Möller vandt med 46 point, Sode Frigaard fik 43 point, proprietær Lind fik 40 point - og malm. Rasmussen fik 38 point.Her ser man fra øst, hvor smukt hjemmeværnsgården ligger, det var den kendte dyrlæge fra Klemensker, Finn Nielsen, der havde egen flyvemaskine, der tog fotograf Algot med i luften for at forevige begivenheden den 15.07.1956.


Jens Buus Jensen
 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring