Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Den 57-årige Ulrik Skytte bliver 1. september ny chef for Det Bornholmske Hjemmeværn. Han kommer med en lang militær karriere, der også indbefatter erfaring med ledelse af frivillige soldater. Arkivfoto: Ole Friis 

Ny militær chef på Bornholm

Ulrik Skytte tiltræder den 1. september som chef for Det Bornholmske Hjemmeværn og garnisonskommandant for Almegårds Kaserne

10-08-2021

​​​​

Af kommunikationschef Morten Lykkeberg

Ulrik Skyte kommer fra en stilling ved EUs Militære Stab i Bruxelles. Han kan trække på en lang erfaring fra både Forsvaret og fra tidligere job i Hjemmeværnet. Ulrik Skytte glæder sig til at komme til Bornholm.

”Det er Bornholm, der fik mig til at søge stillingen. Der ligger mange spændende opgaver i stillingen, og samtidig er vi jo gennem den seneste tid blevet mindet om den nøglerolle, som Bornholm spiller i forsvaret af Danmark og Danmarks rolle i NATO,” fortæller Ulrik Skytte.

Ulrik Skytte bliver i forbindelse med tiltrædelsen samtidig udnævnt til oberstløjtnant. Han flytter til Bornholm og regner også med at engagere sig i idrætslivet på Bornholm, ligesom han som habil cykelrytter forventer at blive en del af en cykelklub på Bornholm.

Urik Skytte: Dygtige og kompetente soldater i Hjemmeværnet

Ulrik Skytte har som årgang 1964 en lang militær karriere bag sig. Han har også erfaring med ledelse af frivillige i forbindelse med, at han tidligere har været distriktschef i Nordsjælland.

”De frivillige vil opleve mig som en chef, der kender de frivilliges vilkår og potentiale. I Hjemmeværnet er der rigtig mange dygtige og kompetente soldater, som både løser opgaver for lokalsamfundet og gavner resten af Forsvaret. Som chef for både de frivillige og ansatte har jeg opgaven i fokus samtidig med, at det er vigtigt, at vi er glade for at deltage i løsningen af opgaverne både som ansatte og frivillige,” forklarer Ulrik Skytte.

Kommer med stor erfaring i ledelse af frivillige soldater

Chefen for Landsdelsregion Øst, oberst Peer Sander Rouff, glæder sig til samarbejdet med Ulrik Skytte.

”Ulrik Skytte er kendt som fagligt dygtig og som en dygtig leder. Ulrik har også en rigtig god kombination af operativ erfaring, erfaring med det sikkerhedspolitiske miljø og erfaring fra Hjemmeværnet. Det kræver noget ekstra at bedrive ledelse af frivillige, og de evner bestrider Ulrik. Den sikkerhedspolitiske indsigt er samtidig vigtig som chef for Det Bornholmske Hjemmeværn. Bornholm er med sin placering i Østersøen helt central. Bornholmerne og resten af Danmark skal kunne være trygge ved en militær chef, som kender forholdene, og det gør Ulrik,” fortæller oberst Peer Sander Rouff.

Stillingen som chef for Det Bornholmske Hjemmeværn er speciel. I resten af landet er man   udelukkende chef for enheder under Hærhjemmeværnet, mens Marinehjemmeværnet og Flyverhjemmeværnet har særskilte chefer. På Bornholm er Hjemmeværnet værnsfælles. Her bliver Ulrik Skytte altså chef for alle tre værnsgrene på Bornholm.

Ulrik Skytte overtager stillingen fra oberstløjtnant Nicolai Abildgaard, som fratræder, da han har fået ansættelse ved Multinational Division North, der er en del af Danmarks NATO-bidrag og som har et hovedkvarter i Letland.  ​


 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring