Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Historisk udstilling 2015.

For 4. gang har historikere ved HD Østjylland.  Arrangeret en historisk udstilling i forbindelse med Classic Race i Århus lørdag den 23. og søndag den 24. maj 2015.
Man har som tidligere fortalt historien om Danmarks besættelse fra 1940 til 1945.

28-05-2015
Fra Hjemmeværnsforeningerne, som for de fleste, bestod af frihedskampens medlemmer og til det statslige Hjemmeværn stiftet i 1949.

 
Historien op til ca. 1970 blev vist/fortalt ved plancher, billeder, film, eksempler på uniformer og materiel som Hjemmeværnet anvendte.
 
En kreds af historikere, har hver tirsdag i 2015, mødtes i Tirstrup hvor HD Østjyllands historiske samling har til huse.
Medlemmernes ideer og mange timers arbejde, blev til en særdeles seværdig udstilling.
 
Udstillingen blev godt besøgt af nysgerrige unge, forældre med børn, voksne som genså uniformer og materiel fra egen soldatertid.
Det udstillede materiel blev set efter i sømmene, signalmateriellet og særlig felttelefonerne med drejeskiverne blev afprøvet. En nyhed for mange børn.

 
Historikerne og flere hjælpere, som kom fra HVK Djursland, HVK Hvidsten og HVK Eshøj brugte mange timer onsdag og torsdag med at opstille telte, klargøre udstillingen, gennemføre, nedbryde udstillingen og tilbagelevere lånte genstande i dagene efter udstillingen.
 
Det glædede historikerne, at udstillingen fik anerkendende ord fra besøgende fra HD Østjylland.
Det samme fra forsvarsminister Nicolaj Wammen, der som en af de sidste besøgende, fik en rundvisning af HD Østjyllands historiske leder Jens Chr. N. Petersen.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring