Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Hjemmeværnsdistrikt Københavns Vestegn overdrager støtten for to coronatestcentre.

Siden coronapandemien startede i Danmark, har Hjemmeværnsdistrikt København Vestegn været anvendt til mange forskellige opgaver i forbindelse med corona.

24-08-2020

Først bistod Hjemmeværnet med akut opbygning af callcentre i Jonstruplejren med frivillig Hjemmeværnsfolk, som nu er bemandet med midlertidigt ansatte i forsvaret under Hjemmeværnets personalemæssige ledelse, Siden har Hjemmeværnet også stået vagt i Jonstruplejren og bistået DSB med overvågning af jernbaneterrænet og senest har Hjemmeværnet også haft til opgave at stille personel til støtte for coronatestcentrene.

I testcentrene har hjemmeværnets opgave været at være med til at designe testcentrene. Distriktets faste personel har haft underlagt hærenheder til selve bemandingen af testcentrene de sidste fire måneder. Der har dermed ikke været indsat frivillige i nogle testcentre på noget tidspunkt, men det fast personel har koordineret opgaven ved siden af deres øvrige opgaver.

Opgaven med støtte til testcentrene skal fortsat løses inden for Forsvaret, men den bliver overdraget til en anden part under Forsvaret, nemlig Beredskabsstyrelsen.


I sidste uge var der gennemgang af de opgaver, som Hjemmeværnet overdrager til Beredskabsstyrelsen. Det foregik ved fysisk gennemgang ved testcentrene ved Friheden og i Ballerup mellem de to vagthavende chefer.

Hærhjemmeværnsdistrikt Københavns Vestegn har gået til alle opgaverne inden for coronaberedskabet med stort ansvar og med en professionel tilgang hvor samarbejdet med de øvrige myndigheder har været forbilledligt til gavn for de borgere som er blevet betjent. Der har været løst rigtig mange enkeltopgaver af rigtig mange forskellige frivillige hjemmeværnssoldater, som alle har det nødvendige uddannelsesniveau til at løse opgaven.

Den endelige overdragelse fand sted 25. august og billedet viser vagtholdene, som overdrager.


Hvis du også godt kunne tænke dig at yde en indsats for Danmark, så gå på https://www.vistillerop.dk/

Det vi gør i dag - forbereder os på i morgen!


 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224